Εκθέσεις φωτογραφίας

PHOTOGLOBE: ΣΙΩΠΗΛΗ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ

Μια έκθεση φωτογραφίας που φιλοδοξεί να “μεταμορφώσει” την καθημερινότητα!

Η σχολή φωτογραφίας της Θεσσαλονίκης Photoglobe παρουσιάζει την παραπάνω ομαδική έκθεση φωτογραφίας στην Αίθουσα Τέχνης Remezzo της Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης, από τις 20 έως τις 25 Ιουνίου 2023.

“Η Σιωπηλή συμμετρία είναι πολύ περισσότερο από μια απλή φωτογραφική έκθεση,” όπως αναφέρει η διευθύντρια της Photoglobe και επιμελήτρια της έκθεσης, Βασιλική Ελευθερίου. Αποτελεί την καταγραφή της προσωπικής και καλλιτεχνικής πορείας των μαθητών της Photoglobe. Κάθε φωτογραφία αποτελεί μια ιστορία, μια στιγμή, ένα συναίσθημα. Είδωλα, αντανακλάσεις, πραγματικό και φανταστικό, δεμένα άρρηκτα μεταξύ τους.

Η έκθεση αναδεικνύει την δουλειά των σπουδαστών της Photoglobe, καταγράφοντας την προσωπική και καλλιτεχνική τους πορεία. Σας προσκαλούμε να ανακαλύψετε αυτές τις ιστορίες και να αφεθείτε στην μαγεία της φωτογραφίας. Η “Σιωπηλή συμμετρία” είναι η απόδειξη ότι η φωτογραφία δεν είναι απλά μια τέχνη, αλλά ένας τρόπος ζωής.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023, στις 7 μ.μ., προσφέροντας σε όλους τους φίλους της φωτογραφίας την ευκαιρία να απολαύσουν την εκπληκτική δουλειά των σπουδαστών της Photoglobe. Σας καλούμε να γίνετε μέρος αυτής της αξέχαστης εμπειρίας και να εμπνευστείτε από την μαγεία της φωτογραφίας.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή από Τρίτη έως Παρασκευή, από τις 6 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. και το Σάββατο και την Κυριακή από τις 11 π.μ. έως τις 9 μ.μ.

Αφροδίτη Διαμαντοπούλου

Στην έκθεση συμμετέχουν

Brian Gokas , Marine Janashvill, Αλεξάνδρα Φιλιππίδου, Ανθούλα Πατσινακίδου, Άννα Μπλατσιώτη, Αφροδίτη Διαμαντοπούλου, Βαρβάρα Σενγκιέργκη, Βασιλική Ζαφειρίου, Γιώργος Κατσούλας, Γιώργος Κουρεξίδης, Γιώργος Ορφανού, Γιώργος Ραμπότας, Εύα Καρατζιώλη, Ευγενία Σαρρή, Ηλίας Μαυρομάτης, Θεανώ Σαρησάββα, Ιωάννα Βασιλειάδου, Ιωάννης Παπαγιάννης, Κατερίνα Γκεσούλη, Κλαίρη Ζήση, Κυριάκος Σαλτσίδης, Κωνσταντίνα Χαλκίδου, Μαρία Αλιχανίδου, Μαρία Καραμπίδου, Μαρία Ραπτίδου, Αναστασία Ρούμπου, Ξανθίππη Βασιλειάδου, Βασιλική Πάτκου, Σμαρώ Σαχινίδου, Αθανασία Καρακινάρη, Σοφία Καραϊορδανίδου, Σοφία Λιούτα, Στέλιος Γρίμπας, Στέλιος Λουπίδης, Στεφάνου Ιωάννα, Χρήστος Αραμπατζής και Χριστίνα Δεληγιάννη.

  • Φωτό στην κορυφή της σελίδας: Γιώργος Κατσούλας
 


Aρθρογράφος

Μαίρη Μελετζή

Απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Αγαπά την φωτογραφία, αφού από όλα τα μέσα έκφρασης, είναι το μόνο που ακινητοποιεί μια συγκεκριμένη στιγμή στο χρόνο. Η φωτογραφία είναι βασικό μέσο έκφρασής της και η έρευνα την συναρπάζει. Επιπλέον, ασχολείται με τον αθλητισμό.