Εκθέσεις φωτογραφίας

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗ

Έκθεση φωτογραφίας του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης!

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν την έκθεση «Αθλητισμός και αδερφοσύνη», με φωτογραφίες του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, εμπνευσμένη από την ιδέα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

Η έκθεση, με τίτλο «Αθλητισμός και αδερφοσύνη», δημιουργήθηκε για λογαριασμό της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024. Απαρτίζεται από 24 φωτογραφίες του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων που προβάλλουν στιγμιότυπα τόσο από ολυμπιακές διοργανώσεις όσο και από διάφορα σημεία του πλανήτη, αποτυπώνοντας στιγμές συνύπαρξης και αδελφοσύνης με κοινό παρονομαστή τον αθλητισμό. Επιτρέπει έτσι να αναλογιστούμε το πώς ο αθλητισμός διευκολύνει την επαφή, τον διάλογο, τη φιλία και την αδελφοσύνη μεταξύ κοινοτήτων και ατόμων.

Η Ολυμπιακή Εκεχειρία αποτελούσε σημαντικό στοιχείο των Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων και αφορούσε την παύση των συγκρούσεων μεταξύ των ελληνικών πόλεων. Στη σύγχρονη εποχή ενεργοποιήθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το 1993, παροτρύνοντας τα έθνη να διακόψουν τις εχθροπραξίες κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων και να συμβάλουν στο πνεύμα ενότητας και ειρήνης. Για τους διοργανωτές των Αγώνων του Παρισιού, η Ολυμπιακή Εκεχειρία είναι η ευκαιρία να δοθεί νέα πνοή στις αξίες του Ολυμπισμού και να γιορτάσει ο πλανήτης τις στιγμές συνύπαρξης και αδελφοσύνης που βιώνουν οι αθλητές, οι ομάδες τους και το κοινό.

  • Χώρος: Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Αγ. Δημητρίου & 3ης Σεπτεμβρίου, Θεσσαλονίκη
  • Διάρκεια: 17/4 – 8/9/24
  • Ωράριο: Δευτέρα – Παρασκευή: 09:00 – 19:00 | Σάββατο: 10:00 – 16:00 | Κυριακή: 10:00 – 14:00

– Φωτό στην κορυφή της σελίδας: Kola Sulaimon