Διαγωνισμοί Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: «ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΘΑΛΑΜΟ ΣΤΟ SELFIESTICK»

48 ώρες γεμάτες φωτογραφική δράση στο νησί των Φαιάκων!

Η Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης της Περιφερειακής Εφορίας Προσκόπων Κέρκυρας και η Φωτογραφική Λέσχη Κέρκυρας (ΦΩΤΟΛΕΚΕ) διοργάνωσαν διήμερο εκδηλώσεων με θέμα «Από το Σκοτεινό Θάλαμο στο Selfiestick» μεταξύ 1 -2 Απριλίου 2017, στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης (Παλαιά Ανάκτορα).

Η έναρξη των εκδηλώσεων έγινε το Σάββατο 1 Απριλίου 2017 με τον «1ο ΦωτοΜαραθώνιο της Κέρκυρας», ένα διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα «Αστικό Τοπίο – Urbanscape». Ο βασικός σκοπός του ΦωτοΜαραθώνιου ήταν να δώσει την ευκαιρία στους φίλους της φωτογραφίας, από 16 ετών και άνω, έμπειρους και μη, να κινηθούν στην πόλη καθώς και έξω από αυτήν, έχοντας συγκεκριμένο θέμα να καλύψουν φωτογραφικά. Με αυτό τον τρόπο οι 52 διαγωνιζόμενοι παρακινήθηκαν να δουν μέσα από μια νέα οπτική το χώρο γύρω τους, και να εκφραστούν δημιουργικά. Ο χρόνος λήψης της φωτογραφίας ήταν εντός 6 ωρών και μπορούσαν να παραδώσουν έως και 3 φωτογραφίες.

Η τριμελής κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από τον Άρη Κυριαζή, Γεώργιο Καγκουρίδη και Ευάγγελο Κούρκουλο, συνεδρίασε την επόμενη μέρα Κυριακή (11:00 πμ) στα γραφεία της ΦΩΤΟΛΕΚΕ, στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, και ανάδειξε τους νικητές, οι οποίοι είναι:

  • 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ: Μαζιάνης Κωνσταντίνος – Κερδίζει μια φωτογραφική μηχανή Canon 1300D προσφορά από το Public
  • 2ο ΒΡΑΒΕΙΟ: Σαλβάνος Γιώργος – Κερδίζει μια τηλεόραση 24”  από το κατάστημα Γερμανός
  • 3o ΒΡΑΒΕΙΟ: Βλαχοπούλου Δάφνη  – Κερδίζει ένα Drone από το κατάστημα Γερμανός
  • Α΄ Έπαινος:  Μάρκου Λοϊζος  – Κερδίζει ένα Tablet από το Κατάστημα Γερμανός
  • Β’ Έπαινος: Μωραΐτη Φρόσω – Κερδίζει μια Rollei action cam από το Κατάστημα Γερμανός
  • Γ’ Έπαινος: Γκουντενούδη  Βάλια  – Κερδίζει ένα ασύρματο πληκρολόγιο από το Κατάστημα Γερμανός
  • Δ’ Έπαινος:  Κροκίδη  Ιωάννα  Μαρία:  Κερδίζει ένα ασύρματο ηχείο από το Κατάστημα ELECTRONET – ΑΦΟΙ ΜΕΣΗΜΕΡΗ
  • Έπαινος:  Μωραΐτη Φρόσω

Τέλος, έπαινος δόθηκε και στην 6η Ομάδα Προσκόπων Κέρκυρας, η οποία συμμετείχε με το προσκοπικό παιχνίδι Photo Safari – Ιστορική Αναδρομή της Κέρκυρας.

Την 2η Ημέρα (Κυριακή 2 Απριλίου 2017) πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας και φωτογραφικών μηχανών, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό έως και 30 Απριλίου. Παρευρέθηκαν η Αντιπεριφεριάρχης Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή, ο Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Κέρκυρας κ. Ιωάννης Δρης, ενήλικα στελέχη Προσκοπικών Κλιμακίων της Κέρκυρας, μέλη της ΦΩΤΟΛΕΚΕ και πολλοί φίλοι της φωτογραφίας. Η εκδήλωση έκλεισε με τις βραβεύσεις των νικητών του «1st CORFUPHOTOMARATHON 2017» και την απονομή των βεβαιώσεων συμμετοχής σε όλους τους διαγωνιζομένους.