Διαγωνισμοί Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί Χορηγίες Επικοινωνίας

ΦΩΤΟBOOK DUMMY AWARDS 2017

Ηλεκτρονική αποστολή υλικού μέχρι την 1η Μαΐου 2017.

Πρόκειται για ένα διαγωνισμό του Φεστιβάλ Photometria που σας καλεί να δημιουργήσετε το δικό σας φωτογραφικό βιβλίο! Εκτός απο τους 3 νικητές, που θα επιλεγούν, όλα τα επιλεγμένα βιβλία θα εκτεθούν στα πλαίσια του 1ου διαγωνισμού και έκθεσης Φωτογραφικού Βιβλίου του Photometria. Η έκθεση θα ταξιδέψει στα Χανιά (ΛΕ.ΦΚ.Ι) στη Θεσσαλονίκη και σε άλλα φεστιβαλ με τα οποία συνεργάζεται το Photometria.

Την κριτική επιτροπή αποτελούν οι:

  • Εύα Βουτσάκη: Διεθνώς αναγνωρισμένη φωτογράφος και υπέρμαχος της αυτοέκδοσης φωτογραφικών βιβλίων. Τα dummy της έχουν εκτεθεί στο Κέντρο Φωτογραφίας Τόκυο, Μουσείο Φωτογραφικού Βιβλίου Κολωνίας, κ.λπ.
  • Stefano Bianchi (φωτό επάνω): Εμπνευστής και ιδρυτής της διαδικτυακής πλατφόρμας χρηματοδότησης, παραγωγής και διακίνησης φωτογραφικών βιβλίων https://crowdbooks.com

Aς δούμε αναλυτικά τους όρους συμμετοχής:

  • Όλες οι προτάσεις θα κριθούν βάσει του πόσο αισθητικά άρτιες και νοηματικά συνδεδεμένες είναι οι φωτογραφίες και πώς επικοινωνούν μεταξύ τους μέσα στο έντυπο βιβλίο.
  • Dummy είναι ένα ημιτελές βιβλίο, ως εκ τούτου, γίνονται δεκτά και πρότζεκτ εν εξελίξει. * Dummy = Αρχική ιδέα και ατελής πρώτη έκδοση του βιβλίου, έτσι ώστε ο δημιουργός / εκδότης να έχει μια πρώτη εικόνα για τη μορφή / μέγεθος / τη φύση του τελικού βιβλίου. Ως προσχέδιο της ιδέας  δικαιολογούνται ελαττώματα και το dummy είναι ανοιχτό  για  αλλαγή και βελτίωση.
  • Τα επιλεγμένα βιβλία από τους φιναλίστ θα εκτεθούν κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Φωτογραφίας Photometria στα Ιωάννινα και στη συνέχεια μέσω μιας κινητής βιβλιοθήκης θα ταξιδέψουν στα Χανιά, στους συνεργάτες της Λέσχης Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων (ΛΕ.ΦΚ.Ι) καθώς και στη Θεσσαλονίκη.
  • Το έργο που θα υποβληθεί μπορεί να είναι ατομική ή συλλογική δουλειά.
  • Μόνο ένα έργο μπορεί να υποβληθεί ανά συμμετέχων και θα πρέπει να είναι πρωτότυπο και να μην έχει δημοσιευθεί/εκτεθεί/εκδοθεί από κάποιον επίσημο φορέα πριν σαν συνολικό έργο.
  • Το έργο πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην τελική του έκδοση.

Εύα Βουτσάκη

Η επιλογή έχει δύο στάδια:  Α: Ηλεκτρονική αποστολή υλικού. Β: Ταχυδρομική αποστολή υλικού. Αναλυτικότερα:

  • Α Στάδιο: (μέχρι την 1η Μαΐου 2017)

Στείλτε μέσω e-mail στο competition@photometria.gr συνημμένα:

A.1 Το dummy ως αρχείο PDF

A.2 Την αίτηση συμμετοχής συμπληρωμένη Photometria_Dummy-Award_2017_application_EN αφού την μετονομάσετε προσθέτοντας το επίθετό σας μετά το EΝ (πχ: Photometria_Dummy Award_2017_application_EΝ_Voutsaki)

A.3 Κάποιες φωτογραφίες καταγραφής του dummy ως αντικειμένου.

A.4 Πληρώστε μέσω του e-shop του Photometria το κόστος συμμετοχής το οποίο είναι: 10 Ευρώ

  • Β Στάδιο

Οι φιναλίστ θα ειδοποιηθούν μέσω email μέχρι τις 9 Μαΐου και θα πρέπει να ταχυδρομήσουν τα dummy τους μέχρι 21 Μαΐου στη διεύθυνση Αγίας Σοφίας 31, ΤΚ: 45221, Ανατολή Ιωαννίνων Ελλάδα.