Εκθέσεις φωτογραφίας

OTAN ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΦΗΓΟΥΝΤΑΙ – ΕΞΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

Η έκθεση φιλοξενείται στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Άρτεμις» (Βασ. Όλγας 14 και Σουρή, Μαρούσι) μέχρι τις 29/12!

Η Έκθεση διοργανώνεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου (ΚΕΔΑ) και εντάσσεται σ΄ έναν ευρύτερο Κύκλο Εκθέσεων, με τίτλο: «ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ», που έχει ως στόχο τη γνωριμία του κοινού με το έργο σύγχρονων  Εικαστικών, που ζουν και δημιουργούν στο Μαρούσι.

Στην πολυθεματική αυτή Έκθεση παρουσιάζουν αντιπροσωπευτικά έργα τους, έξι καταξιωμένοι φωτογράφοι, οι οποίοι δρουν στον εικαστικό χώρο τουλάχιστον μία εικοσαετία και η δουλειά τους καλύπτει τεχνικές και κινήματα από το 19ο αιώνα έως σήμερα. Μέσα από τη συνεχή αναζήτηση του φακού τους, οι εικόνες τους αφηγούνται σίγουρα, κάτι ενδιαφέρον.

Συγκεκριμένα, συμμετέχουν οι φωτογράφοι:

  • Γιώργος Βλάσσης: Η αποκάλυψη του λυρικού στοιχείου του ανθρώπινου βίου, οι συμπτωματικές οπτικές εκκεντρικότητες και η αυθόρμητη θεατρικότητα των παραστάσεων αποτελούν μοτίβα, στα οποία εστιάζει ο φακός του φωτογράφου.
  • Γιάννης Θεοδωρόπουλος: Οι φωτογραφίες του διακρίνονται για την έλλειψη περιγραφικότητας και την εστίαση σε απεικονίσεις «μικροσυμβάντων». Ξεχωρίζουν με τον ελλειπτικό χαρακτήρα, τη γεωμετρική σύνθεση και το λιτό τους λεξιλόγιο.
  • Βασίλης Λιάππης: Εξειδικεύεται σε αρχιτεκτονικές, εναέριες και φωτογραφίες τοπίου. Η φύση είναι το στοιχείο που κυριαρχεί και έχει καθορίσει, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, την ταυτότητα της φωτογραφικής του έκφρασης.
  • Πηνελόπη Μασούρη: Βλέπεις διαφορετικά μέσα από το προσοφθάλμιο της φωτογραφικής μηχανής … παρατηρείς με κάποια ιδιάζουσα ένταση. Μια ύστατη επιδίωξη συνδιαλλαγής με τη ζωή, τη μνήμη και τον κόσμο, για να αφηγηθείς τα πράγματα ενδόμυχα.
  • Αλέξανδρος Μαυρομαράς: Γοητευμένος από τους παλιούς δημιουργούς και την ιστορία της ελληνικής φωτογραφίας του 19ου αι., καταπιάστηκε με τις ιστορικές τεχνικές εκτύπωσης. Το έργο του προσκαλεί τον θεατή σε ένα νοσταλγικό ταξίδι στο μακρινό φωτογραφικό παρελθόν.
  • Χάρης Πρέσσας: Το σημαντικό στη νέα οικουμενική επικοινωνιακή γλώσσα δεν είναι το πόσο γρήγορα ή εύκολα ή τεχνικά σωστά θα γραφεί και θα κοινοποιηθεί μία εικόνα αλλά το τι θα λέει. Πόσο σημαντικό θα είναι το περιεχόμενό της εννοιολογικά, αισθητικά, εικαστικά.

ΙNFO

  • Χώρος: Πολυχώρος Πολιτισμού «Άρτεμις» (Βασ. Όλγας 14 και Σουρή, Μαρούσι)
  • Διάρκεια: 20 Νοεμβρίου – 29 Δεκεμβρίου 2023
  • Ωράριο: Δευτέρα – Παρασκευή: 10.00 – 14.00 & 17.00 – 20.00, Σάββατο: 10.00 – 14.00
  • ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 


Aρθρογράφος

Μαίρη Μελετζή

Απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Αγαπά την φωτογραφία, αφού από όλα τα μέσα έκφρασης, είναι το μόνο που ακινητοποιεί μια συγκεκριμένη στιγμή στο χρόνο. Η φωτογραφία είναι βασικό μέσο έκφρασής της και η έρευνα την συναρπάζει. Επιπλέον, ασχολείται με τον αθλητισμό.