Εκθέσεις φωτογραφίας

ΠΕΤΡΟΣ ΧΕΛΙΩΤΗΣ: “2CV FOR EVER”

Διάρκεια έκθεσης: από 13 έως 18 Οκτωβρίου 2023!

Ο Πέτρος Χελιώτης στην ατομική του φωτογραφική έκθεση έχει ως θέμα τα θρυλικά αυτοκίνητα της Citroen.

Η έκθεση συμπίπτει με τα γενέθλια των 75 χρόνων του 2CV που γιορτάζονται από τη Citroen στις 7 Οκτωβρίου στο Παρίσι και είναι η πρώτη έκθεση στην Ελλάδα αφιερωμένη στο 2CV.

Το αυτοκίνητο αυτό που κυκλοφόρησε μετά το 2ο παγκόσμιο πόλεμο και έβγαινε από το 1948 μέχρι το 1990 ήταν μία ωδή στην απλότητα και την οικονομία και απέκτησε πολλούς φανατικούς φίλους παγκοσμίως γιατί ήταν ένα οικονομικό και ευέλικτο αυτοκίνητο που κάλυπτε τις ανάγκες μεγάλου μέρους του αγοραστικού κοινού.

Ένας από τους θαυμαστές του είναι και ο Πέτρος Χελιώτης που αποφάσισε να απαθανατίσει το αυτοκίνητο αυτό στην Αθήνα, σε καθημερινές συνθήκες, μέσα στον αστικό ιστό, χωρίς τον καλλωπισμό του μουσείου. Σε αυτή την έκθεση ύμνο του 2CV βλέπουμε 50 διαφορετικά αυτοκίνητα που τραβούν το βλέμμα και προκαλούν το θαυμασμό φωνογραφημένα σε βάθος χρόνου.

Μία έκθεση που μας ταξιδεύει στο παρελθόν και μας προσκαλεί να θαυμάσουμε αυτό το τόσο ιδιαίτερο αυτοκίνητο που για πάνω από 30 χρόνια ήταν στη γραμμή παραγωγής της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, όχι τυχαία όπως φαίνεται, να αναπολήσουμε και να νιώσουμε το αίσθημα της χαράς που αυτό το αυτοκίνητο έδινε στους ιδιοκτήτες του.

  • Χώρος: Blank Wall Gallery, Φωκίωνος Νέγρη 55, Κυψέλη, τηλ.: 211 4052 138 
  • Έναρξη έκθεσης: Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, 20:00
  • Διάρκεια: από 13 έως 18 Οκτωβρίου 2023
  • Ωράριο: Δευτέρα – Τρίτη, Τετάρτη – Παρασκευή: 17:30-21:30, Σάββατο: 12:30-14:30, Κυριακή και Πέμπτη: Κλειστά
  • Είσοδος Ελεύθερη

Photonet Newsletter
Kάθε Τρίτη & Πέμπτη όλα τα φωτογραφικά νέα δωρεάν!

   Aρθρογράφος

Μαίρη Μελετζή

Απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Αγαπά την φωτογραφία, αφού από όλα τα μέσα έκφρασης, είναι το μόνο που ακινητοποιεί μια συγκεκριμένη στιγμή στο χρόνο. Η φωτογραφία είναι βασικό μέσο έκφρασής της και η έρευνα την συναρπάζει. Επιπλέον, ασχολείται με τον αθλητισμό.

Θέλετε να σας ενημερώνουμε προσωπικά;