Photo Specials

INSTAGRAM: ΑΝ ΔΕΝ …ΣΠΑΣΕΙΣ ΑΥΓΑ, ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ LIKES!

O tempora o mores: O Kικέρωνας τα έλεγε από το 63 π.Χ.!

Εάν έχετε μια στοιχειώδη επίγνωση των τεκταινομένων στα social media, ασφαλώς αναγνωρίζετε τη φωτογραφία που θα βρείτε με ένα κλικ εδώ!

Η συγκεκριμένη λήψη …έσκασε την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019 και μέχρι τη στιγμή συγγραφής του άρθρου φλερτάρει τα 52.000.000 likes (αριθμός που ξεπερνά λ.χ. το σύνολο του πληθυσμού της Ισπανίας) ενώ έχει συγκεντρώσει πάνω από 3.000.000 σχόλια. Η ακριβώς ταυτότητα των δημιουργών της (που αυτοπροσδιορίζονταν ως “EGG GANG”) καθώς και η συλλογιστική τους έγινε αντικείμενο έρευνας ακόμα κι από ΜΜΕ με την ιστορία του Newsweek(!) παρόλο που το σχετικό άρθρο του περιοδικού εμφορείται από εμφανή χιουμοριστική διάθεση. Τελικώς η ιστορία έκλεισε στις 4 Φεβρουαρίου 2019, με την αποκάλυψη πως το συνολικό εγχείρημα αφορούσε μια παγκόσμια καμπάνια για την προστασία της ψυχικής υγείας.

Η μέχρι πρόσφατα κάτοχος της λήψης με τα περισσότερα likes στο Instagram Kylie Jenner είδε την εικόνα της νεογέννητης κόρης της βρίσκεται πια στη 2η θέση! Ίσως να την παρηγορεί η σκέψη πως άλλες πέντε οικογενειακές της στιγμές βρίσκονται στις θέσεις 5, 9, 10, 13 και 18 του τρέχοντος top-20. Ίσως πάλι να αγχώνεται, γιατί το …διαβολικό αυγό έχει και διάδοχες λήψεις, η πρώτη εκ των οποίων, παρότι αναρτήθηκε στις 13 Ιανουαρίου 2019, έχει ήδη φτάσει στην 21η θέση όλων των εποχών! Eίναι φανερό πως η σχετική ιστορία θα έχει συνέχεια – η οποία πιθανώς θα κορυφωθεί με την πλήρη διάρρηξη του κέλυφους του αυγού και την …αποκάλυψη του περιεχομένου του; Ας κρατήσουμε συλλογικά την ανάσα μας κι ας προσπαθήσουμε να διαχειριστούμε το συνεχώς αυξανόμενο σχετικό άγχος μέχρι να το μάθουμε!

Ως τότε, για όσους επιμένουν να παρακολουθούν τα …τερτίπια των χρηστών του Instagram, ο αγώνας της σχετικής ενημέρωσης συνεχίζεται: στην 3η θέση υφίσταται, αυτή τη στιγμή, μια εικόνα που ενέχει το τραγικό προνόμιο να είναι η τελευταία του ράπερ XXXTentacion που έφυγε από τη ζωή δολοφονημένος στα 20 χρόνια του, τον Ιούνιο του 2018.

Η 4η θέση ανήκει σε ένα στιγμιότυπο από τον αρραβώνα του Justin Βieber:

Από εκεί και κάτω, αξίζει να σημειωθεί η παρουσία του βιρτουόζου ποδοσφαιριστή Ρονάλντο, ο οποίος έχει σίγουρα ξεπεράσει πλέον τη συνήθεια του να κλαίει δημοσίως μετά από ανεπιτυχή αποτελέσματα αγώνων, σκεπτόμενος πως οκτώ(!) δικές του εικόνες καταλαμβάνουν τις θέσεις 7, 8, 11, 12, 14, 15, 17 και 20 της πρώτης εικοσάδας των λήψεων με τα περισσότερα likes στο Instagram.

Tι άλλο μένει να ειπωθεί σχετικά; Και στα δικά σας (εκατομμύρια, δισεκατομμύρια κ.ο.κ.) likes φίλες και φίλοι!


  • Φωτό: η τελευταία φωτογραφία του project, η οποία ενημέρωνε το κοινό πως η αποκάλυψη για το περιεχόμενο της καμπάνιας της EGG GANG θα γινόταν μετά το τέλος του αμερικανικού Super Bowl στις ΗΠΑ (εξ’ ου και ο σχεδιασμός της εικόνας), στο συνδρομητικό κανάλι Hulu, την Κυριακή 3/2/19.
 






Aρθρογράφος

Κωνσταντίνος Φλώρος

Στην Νexus Publications AΕ από το 1998, είναι σήμερα ο Διευθυντής Εκδόσεων της εταιρίας. Mέλος της EISA (Expert Imaging and Sound Association) από το 2003. Μέλος της Ένω­σης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Tύπου (EΣΠΗΤ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΙFJ) από το 2005.