Νέα μοντέλα

TAMRON SP 35MM F/1.4 DI USD

Όλα τα χαρακτηριστικά του!

H Tamron παρουσίασε ένα νέο φακό για full-frame DSLR μηχανές, τον SP 35mm f/1.4 Di USD. Ο νέος φακός ανήκει στη σειρά SP (Superior Performance) η οποία ξεκίνησε το 1979 και φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια.

Για να γιορτάσει το γεγονός η εταιρία παρουσίασε τον SP 35mm f/1.4 Di USD που υλοποιεί όλη την τεχνογνωσία και την πείρα της Tamron μέχρι σήμερα. Ο φακός προσφέρει κορυφαία ποιότητα εικόνας χάρη στην ειδική σχεδίαση που διαθέτει. Η κατασκευή του περιλαμβάνει 14 στοιχεία, διατεταγμένα σε 10 ομάδες. Τέσσερα από αυτά τα στοιχεία είναι τύπου LD (Low Dispersion) και τρία είναι GM (Glass Molded Aspherical). Ο συνδυασμός αυτός εξαλείφει με επιτυχία όλες τις χρωματικές εκτροπές αλλά και τις οπτικές εκτροπές.

Ένα χαρακτηριστικό του φακού είναι ότι ακόμα και στο μέγιστο διάφραγμα f/1.4 επιτυγχάνεται κορυφαία ευκρίνεια σε όλο το καρέ καθώς και διόρθωση όλων των εκτροπών. Για τη διόρθωση θαμβώσεων και αντανακλάσεων η εταιρία ανέπτυξε νέες επιστρώσεις, τις BBAR-G2 οι οποίες υπερβαίνουν κατά πολύ την απόδοση των αρχικών BBAR (Broad-Band Anti-Reflection). Οι νέες επιστρώσεις προσφέρουν επίσης κορυφαίο κοντράστ.

Η εστίαση γίνεται με μοτέρ USD (Ultrasonic Silent Drive) που προσφέρει υψηλή ταχύτητα, ακρίβεια εστίασης αλλά και αθόρυβη λειτουργία. Επίσης χάρη στο μηχανισμό Dynamic Rolling-cam, που η Tamron σχεδίασε ειδικά για το συγκεκριμένο φακό, έχει ελαχιστοποιηθεί η ροπή που ασκείται στην ομάδα στοιχείων εστίασης. Αυτό εξασφαλίζει σταθερή απόδοση της εστίασης ακόμα και σε ακραίες θερμοκρασίες.

Άλλη μια ευκολία για τους φωτογράφους είναι η δυνατότητα χειροκίνητης διόρθωσης της εστίασης, ενώ χρησιμοποιείται αυτόματη εστίαση. Το εμπρός κρύσταλλο διαθέτει νέας σχεδίασης επίστρωση Fluorine που απομακρύνει σκόνη και υγρασία και κάνει πιο εύκολο τον καθαρισμό του.

Το σώμα του φακού είναι στεγανοποιημένο ενάντια σε υγρασία και σκόνη, χάρη στα ειδικά δακτυλίδια που υπάρχουν σε διάφορα σημεία. Φυσικά ο φακός είναι συμβατός με την κονσόλα Tamron Tap-in, η οποία προσφέρεται σαν προαιρετικό εξάρτημα, και με την οποία οι χρήστες μπορούν να αναβαθμίσουν το λογισμικό του φακού αλλά και να κάνουν ρυθμίσεις, όπως μικρορύθμιση της εστίασης.

Ο SP 35mm f/1.4 Di USD δέχεται φίλτρα διαμέτρου 72mm και είναι διαθέσιμος σε έκδοση για Canon EF και Nikon F.

 






Aρθρογράφος

Γιώργος Ατσαμετάκης

Freelance φωτογράφος, που ασχολείται με το μέσο πάνω από σαράντα χρόνια. Τα πιο αγαπημένα του θέματα είναι οι άνθρωποι, τα σπορ και η φύση. Εικόνες του έχουν διακριθεί σε διάφορους διαγωνισμούς φωτογραφίας και έχουν δημοσιευτεί τόσο σε διεθνή μέσα, μέσω πρακτορείων, όσο και σε πληθώρα ελληνικών περιοδικών. Έχει διατελέσει επί μακρά σειρά ετών Υπεύθυνος Τεχνικών Θεμάτων για το περιοδικό Photonet.