Νέα μοντέλα

NEOI ΦΑΚΟΙ CANON

Κυκλοφορούν οι RF 70-200mm F2.8L IS USM και RF 85mm F1.2L USM DS!

Ανακοινώνοντας αυτά τα δύο μοντέλα, η εταιρία τηρεί έμπρακτα την υπόσχεσή της για την κυκλοφορία έξι φακών RF για το EOS R System στην αγορά μέσα στο 2019.

Ολοκληρώνοντας την «τριάδα» της Canon στους φακούς F2.8L για το σύστημα πρόσδεσης RF, ο RF 70-200mm F2.8L IS USM είναι ο πιο κοντός και ελαφρύς εναλλάξιμος φακός με εστιακό μήκος 70-200mm f/2.8 για μηχανές με εναλλάξιμους φακούς με αισθητήρα πλήρους καρέ 35mm.

Canon RF 70-200mm F2.8L IS USM

 

Ο RF 85mm F1.2L USM DS τοποθετείται στη σειρά RF ως ένας συμπληρωματικός φακός για τον RF 85mm F1.2L USM. Δανειζόμενος τα ίδια οπτικά στοιχεία, αλλά με μια επιπρόσθετη επίστρωση DS από την Canon, ο RF 85mm F1.2L USM DS επιτυγχάνει απαλό εφέ bokeh και καθίσταται κατάλληλος για λήψη πορτρέτων.

RF 85mm F1.2L USM DS

Canon RF 85mm F1.2L USM DS

RF 70-200mm F2.8L IS USM

Ακολουθώντας την ανακοίνωση των RF 24-70mm F2.8L IS USM και RF 15-35mm F2.8L IS USM τον περασμένο Αύγουστο, ο RF 70-200mm F2.8L IS USM ολοκληρώνει την «τριάδα» φακών zoom Canon F2.8L, που αποτελείται από τρεις απαραίτητους φακούς για την εργαλειοθήκη του φωτογράφου, η οποία επιτρέπει τόσο στον επαγγελματία, όσο και τον ενθουσιώδη ερασιτέχνη να καταγράφει θέματα, πρακτικά σε κάθε περίσταση, χάρτη στο μεγάλο τους και φωτεινό διάφραγμα f/2.8 και την έκταση του zoom.

Ο RF 70-200mm F2.8L IS USM με βάρος που κυμαίνεται στα 1.070g και με ελάχιστο εστιακό μήκος 146mm, είναι 28% ελαφρύτερος και 27% πιο κοντός από το αντίστοιχο μοντέλο του συστήματος EF, δίνοντας στους φωτογράφους την ευελιξία για πραγματοποιούν λήψεις για περισσότερο χρόνο, και να καταγράφουν με άνεση τις λήψεις τους. Ο RF 70-200mm F2.8L IS USM είναι ο πρώτος φακός RF με λευκή επίστρωση θερμικής προστασίας και υπόσχεται απόδοση σε υψηλά επίπεδα, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Ο RF 70-200mm F2.8L IS USM είναι ο πρώτος φακός της Canon που υποστηρίζει κυμαινόμενο ηλεκτρονικό έλεγχο της εστίασης, που οδηγεί τις δύο ομάδες στοιχείων φακών ανεξάρτητα με μηχανισμούς Dual Nano USMs, στοχεύοντας έτσι σε ήσυχες λήψεις, σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και λειτουργία υψηλής ταχύτητας χωρίς να θυσιάζει το συμπαγές μέγεθος του φακού.

Εφοδιασμένος με Dual Nano USM μηχανισμούς, ο RF 70-200mm F2.8L IS USM υπόσχεται επίσης υψηλής ακριβείας αυτόματη εστίαση σε στατική εικόνα αλλά και σε κινηματογράφηση, σε συνδυασμό με το σύστημα Dual Pixel CMOS AF της σειράς EOS R. Αυτός ο συνδυασμός ελαχιστοποιεί το θόρυβο του μηχανισμού κατά τη βιντεοσκόπηση. Επιπλέον, χάρη στο σύστημα σταθεροποίησης 5 Stop IS (Image Stabilizer), οι εικόνες θα έχουν απόλυτη ευκρίνεια ακόμη και με αργή ταχύτητα κλείστρου και σε σκοτεινά θέματα, επεκτείνοντας έτσι τις δυνατότητες για λήψεις στο χέρι.

RF 85mm F1.2L USM DS

Διατηρώντας την εντυπωσιακή ποιότητα και ευκολία του RF 85mm F1.2L USM, η προσθήκη του RF 85mm F1.2L USM DS στη σειρά RF της Canon δίνει την απάντηση σε ένα πλήθος αναγκών για τη φωτογράφηση πορτρέτων. Συνδυάζοντας το μεγάλο, μέγιστο διάφραγμα f/1.2 και τη δυνατότητα κοντινών λήψεων, με ελάχιστη εστιακή απόσταση 85cm και χάρη στην επίστρωση DS, ο RF 85mm F1.2L USM DS επιδιώκει μεγαλύτερες δυνατότητες έκφρασης, με την επίτευξη δραματικού εφέ θόλωσης, το οποίο επιτρέπει στο κεντρικό θέμα να αναδεικνύεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Αυτό το εφέ bokeh επιτυγχάνεται χάρη στην αυθεντική επίστρωση Canon DS, μια τεχνολογία επίστρωσης που δημιουργείται κατασκευαστικά με εναπόθεση ατμών, η οποία έχει μεγάλη ανακλαστικότητα στο κέντρο και χαμηλή στην περιφέρεια. Η επίστρωση DS, στην εμπρόσθια και οπίσθια επιφάνεια του φακού, θολώνει ομαλά και απαλά ολόκληρο το περίγραμμα του εφέ bokeh.

Ο RF 85mm F1.2L USM DS δεν προσφέρεται μόνο για πορτρέτα. Χάρη στο εφέ bokeh που παράγει, υπόσχεται αποτέλεσμα «κινηματογραφικής» αισθητικής σε δημιουργούς κινηματογραφικών παραγωγών, για πληθώρας ειδών: από ντοκιμαντέρ μέχρι ταινίες.

Yψηλές προσδοκίες

Οι φακοί RF 70-200mm F2.8L IS USM είναι οι πρώτοι στην κατηγορία τους, παγκοσμίως, που κατασκευάζονται χάρη στη νέα καινοτομική σχεδίαση οπτικών της Canon. Με μεγάλη διάμετρο και μικρή απόσταση οπίσθιας εστίασης, ο βαθμός ελευθερίας στη σχεδίαση φακών, σε σχέση με τους συμβατικούς φακούς EF, οδηγεί στην προσδοκία επίτευξης εξαιρετικά υψηλής ποιότητας εικόνας. Οι νέοι φακοί στοχεύουν στην παραγωγή ποιοτικών εικόνων καθώς κάθε οπτική ατέλεια διορθώνεται χάρη στους ασφαιρικούς φακούς χυτού γυαλιού, UD και Super UD. Επιπλέον, χρησιμοποιείται και επίστρωση SWC, η οποία  επιτυγχάνει αντι-ανακλαστικότητα η οποία μειώνει τα φαινόμενα του λαμπυρίσματος και της σκίασης.

Για επαγγελματίες και ενθουσιώδεις ερασιτέχνες

Αμφότεροι οι φακοί αντέχουν σε σκόνη και νερό, κάτι που επιτρέπει στους φωτογράφους να αντιμετωπίζουν όλες τις καιρικές συνθήκες.

Ο ιδιαίτερα προσαρμόσιμος δακτύλιος ελέγχου των φακών RF 70-200mm F2.8L IS USM και RF 85mm F1.2L USM DS μπορεί να προσαρμοστεί έτσι ώστε να ελέγχει το διάφραγμα, την ταχύτητα του κλείστρου, την ταχύτητα ISO, και την αντιστάθμιση της έκθεσης, ανάλογα με την εκάστοτε επιθυμία. Ο RF 70-200mm F2.8L IS USM ένα νέας σχεδίασης σύστημα πρόσδεσης τριπόδου, το οποίο μπορεί να αφαιρεθεί με μια απλή κίνηση, έτσι ώστε να προσαρμόζεται καλύτερα για τις ανάγκες λήψης σε κάθετο ή οριζόντιο άξονα, με τη χρήση τριπόδου.

Οι φακοί RF 70-200mm F2.8L IS USM και RF 85mm F1.2L USM DS θα είναι διαθέσιμοι από τις αρχές Δεκεμβρίου.

 






Aρθρογράφος

Γιώργος Ατσαμετάκης

Freelance φωτογράφος, που ασχολείται με το μέσο πάνω από σαράντα χρόνια. Τα πιο αγαπημένα του θέματα είναι οι άνθρωποι, τα σπορ και η φύση. Εικόνες του έχουν διακριθεί σε διάφορους διαγωνισμούς φωτογραφίας και έχουν δημοσιευτεί τόσο σε διεθνή μέσα, μέσω πρακτορείων, όσο και σε πληθώρα ελληνικών περιοδικών. Έχει διατελέσει επί μακρά σειρά ετών Υπεύθυνος Τεχνικών Θεμάτων για το περιοδικό Photonet.