Νέα μοντέλα

NEA MONTEΛΑ HASSELBLAD!

Η εταιρία παρουσιάζει την X2D 100C μαζί με τρεις νέους φακούς της σειράς XCD!

H X2D 100C αποτελεί την mirrorless μηχανή της επόμενης γενιάς που έχει σχεδιαστεί για να φέρει σημαντικές τεχνολογικές βελτιώσεις ως προς την ποιότητα εικόνας, το χειρισμό της μηχανής και την απόκριση του συστήματος.

Το σώμα της μηχανής είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, με σκούρο γκρι χρώμα, και διαθέτει αισθητήρα CMOS 100ΜΡ τεχνολογίας BSI (43.8X32.9mm), ο οποίος προσφέρει εύρος δυναμικού πεδίου μέχρι 15 στοπ, με βάθος χρώματος 16-bit. H λειτουργία Natural Colour Solution (HNCS) της Hasselblad κάνει εύκολη την αποτύπωση εικόνων με λεπτομέρειες και στα φωτεινά και στα σκιερά μέρη αυτών.

Το νέο σύστημα σταθεροποίησης 5 αξόνων που βρίσκεται τοποθετημένο στον αισθητήρα προσφέρει διόρθωση μέχρι 7 στοπ και κάνει εύκολη τη λήψη στο χέρι σε όλες τις περιπτώσεις. Η σχεδίαση αυτού του συστήματος σταθεροποίησης έγινε αποκλειστικά από την Hasselblad.

H X2D 100C είναι η μηχανή μεσαίου φορμά, με σύστημα σταθεροποίησης στον αισθητήρα, με τις μικρότερες διαστάσεις στην αγορά. Το σύστημα εστίασης διαθέτει 294 περιοχές εστίασης με λειτουργία Phase Detection. H μηχανή μπορεί να κάνει λήψη αρχείων 3FR RAW καθώς και JPEG, ενώ διαθέτει ενσωματωμένη μνήμη 1TB SSD αλλά και δυνατότητα αποθήκευσης σε κάρτες CFexpress Type B.

Η X2D 100C διαθέτει ηλεκτρονικό σκόπευτρο OLED με ανάλυση 5.76 εκατ. dots, το οποίο υποστηρίζει ηλεκτρονική λειτουργία διόρθωσης έτσι ώστε όλη η εικόνα να είναι ευκρινής και φωτεινή. Υπάρχει ακόμα μια οθόνη πληροφοριών 1.08’’ στο επάνω μέρος της μηχανής, αλλά και αρθρωτή οθόνη LCD 3.6’’ στο πίσω μέρος. Η μπαταρία προσφέρει αυτονομία 420 λήψεων, σύμφωνα με το πρότυπο CIPA.

H σειρά φακών XCD διαθέτει τώρα 13 μέλη, μετά την προσθήκη των τριών νέων φακών. Κάθε φακός έχει σχεδιαστεί με κριτήρια τις μικρές διαστάσεις και βάρος καθώς και την κορυφαία οπτική απόδοση. Κάθε ένας από τους τρεις νέους φακούς έχει πλήρως μεταλλικό σώμα, το λογότυπο Η χαραγμένο και στα δύο δακτυλίδια του φακού, καθώς και δυνατότητα εναλλαγής ανάμεσα σε αυτόματη και χειροκίνητη εστίαση απλά τραβώντας/σπρώχνοντας το δακτυλίδι εστίασης. Το δακτυλίδι λειτουργιών του φακού μπορεί να προγραμματιστεί να υποστηρίζει διάφορες λειτουργίες, ανάλογα με τις ανάγκες του φωτογράφου. Οι φακοί VCD 38V, XCD 55V και CXD 90V είναι συμβατοί με όλες τις μηχανές σειράς Χ, αλλά έχουν την μέγιστη απόδοση όταν χρησιμοποιηθούν με την X2D 100C.

Η εκτιμώμενη τιμή της X2D 100C είναι 8.700€, του XCD 38V είναι 4.200€, του XCD 55V 4.200€ και του XCD 90V 4.800€.

Η X2D 100C καθώς και οι τρεις φακοί είναι άμεσα διαθέσιμοι για παραγγελία.

 






Aρθρογράφος

Γιώργος Ατσαμετάκης

Freelance φωτογράφος, που ασχολείται με το μέσο πάνω από σαράντα χρόνια. Τα πιο αγαπημένα του θέματα είναι οι άνθρωποι, τα σπορ και η φύση. Εικόνες του έχουν διακριθεί σε διάφορους διαγωνισμούς φωτογραφίας και έχουν δημοσιευτεί τόσο σε διεθνή μέσα, μέσω πρακτορείων, όσο και σε πληθώρα ελληνικών περιοδικών. Έχει διατελέσει επί μακρά σειρά ετών Υπεύθυνος Τεχνικών Θεμάτων για το περιοδικό Photonet.