Χορηγίες Επικοινωνίας

“HOLY” ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΤΖΙΡΑΡΚΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΔΟΥΚΙΣΣΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 30/1/2023 και ώρα 19:00, με ελεύθερη είσοδο!

Τι είναι πραγματικά η «Πίστη» και πώς μπορεί να αποδοθεί μέσα από μια έκθεση φωτογραφίας; Βεβαιότητα και πεποίθηση; Συμπάθεια και σεβαστότητα; Ή απλώς αποδοχή ενός ισχυρισμού ανθρώπων που ακολουθούν μια θρησκεία; 

Σε αυτά τα ερωτήματα η φωτογράφος Σοφία Τζιράρκα προσδοκά να απαντήσει, μέσα από τη δική της προσωπική πίστη και σεβασμό, στο μεγαλείο της Θείας παρέμβασης. Με εργαλείο το φακό της παρουσιάζει την προσωπική της έκθεση HOLY (ΙΕΡΟ) στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας στη Πεντέλη από 30/1 έως 1/2/2023.

Φωτογραφίζοντας ένα φυσικό πρόσωπο, έναν Ιερωμένο, εντός ενός ναού όπου χρονολογείται μεταξύ 10ου και 11ου αιώνα, επιδίωξε να αποδώσει με τη δέουσα σοβαρότητα, σεβασμό και ταπεινότητα το κλίμα, το Μεγαλείο και την πνευματική ατμόσφαιρα που επικρατεί στο χώρο ενός Ιερού Ναού ή ενός μοναστηριού αντίστοιχα, με ευλάβεια και σεβασμό στα Θεία.

Μέσα από τις φωτογραφίες της, θέλησε να τονίσει πόσο όμορφο, σημαντικό, ελπιδοφόρο και σοβαρό, είναι να πιστεύει ο άνθρωπος σε κάτι που ενώ δεν έχει δει ποτέ, μπορεί να εμπιστεύεται!

Η έκθεση HOLΥ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πεντέλης, του ομίλου για την Unesco Πειραιώς & Νήσων και της International ActionArt, σε επιμέλεια και επικοινωνία της Dreamteam.

Σκοπός και όνειρο της φωτογράφου και των συνεργατών της, είναι η έκθεση να ταξιδέψει και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, με απώτερο στόχο το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης.

  • Χώρος: Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας | Λόρδου Βύρωνος 3, Πεντέλη 
  • Εγκαίνια:  Δευτέρα 30/1/2023, στις 19:00
  • Διάρκεια: από 30/1/23 έως 1/2/2023
  • Ελεύθερη είσοδος
 






Aρθρογράφος

Ρούλα Χαρίτου

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Εργάζεται από το 2008 στη Nexus Publications, στον τομέα της Διαφήμισης και των Δημοσίων Σχέσεων. H επικοινωνία για εκείνη είναι τρόπος ζωής και γι' αυτό και ασχολείται επαγγελματικά με αυτήν. Αγαπάει επίσης το χορό και τη μουσική.