Νέα Νέα μοντέλα

AF-S NIKKOR 24mm f/1.8G ED

Για λήψεις που απαιτούν ευρυγώνιο αλλά και γρήγορο φακό.

Η Nikon προσθέτει στη σειρά ευέλικτων σταθερών φακών f/1,8 το νέο AF-S NIKKOR 24mm f/1.8G ED. Ελαφρύτερος και πιο compact σε σύγκριση με τον επαγγελματικό προκάτοχό του, αυτός ο γρήγορος φακός με φορμά FX συλλαμβάνει δυναμικές και καθηλωτικές εικόνες.

Εντυπωσιακή αρχιτεκτονική. Επιβλητικά φυσικά τοπία. Εμβληματικά αστικά τοπία. Άνετοι εσωτερικοί χώροι. Για λήψεις σαν αυτές, ο φακός που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι ευρυγώνιος αλλά και γρήγορος. Συμπληρώνοντας τέλεια τις D-SLR με υψηλή ανάλυση, ο νέος φακός 24 mm f/1,8G της Nikon αποδίδει εξαιρετικές φωτογραφίες και video. Το γρήγορο διάφραγμα f/1,8 εξασφαλίζει μικρό βάθος πεδίου, ομαλό θαμπό φόντο (bokeh), καθαρές φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και φωτεινή εικόνα στο σκόπευτρο. Η κοντινή απόσταση εστίασης μόλις 0,23 m χαρίζει πρόσθετη ευελιξία και δημιουργική ελευθερία. Η compact και ελαφριά σχεδίασή του αναδεικνύει αυτόν τον υπερευρυγώνιο φακό σε εξαιρετικό σύντροφο για τα ταξίδια σας.

Ανώτερη απόδοση από άκρη σε άκρη
Ο νέος NIKKOR 24 mm εξασφαλίζει κορυφαία καθαρότητα και αντίθεση σε ολόκληρο το κάδρο. Η οπτική κατασκευή του περιλαμβάνει 12 στοιχεία σε εννέα ομάδες. Δύο πρόσθετα γυάλινα στοιχεία εξαιρετικά χαμηλής διασποράς (ED), δύο ασφαιρικά στοιχεία φακού και η νανοκρυσταλλική επίστρωση της Nikon εξασφαλίζουν ευκρινείς και φωτεινές εικόνες. Η παραμόρφωση περιορίζεται σε μεγάλο βαθμό, όπως ισχύει και για πιθανά ελαττώματα που μπορεί να προκύψουν στην περιφέρεια των ευρυγώνιων φακών, όπως η απώλεια φωτός ή ευκρίνειας.

Υπερευρυγώνιο FX. Κλασικό DX
Καθώς εξασφαλίζει εστιακή απόσταση φορμά DX εφάμιλλη των 36 mm, αυτός ο νέος φακός παρουσιάζειενδιαφέρον και για τους φωτογράφους DX. Οι χρήστες φορμά DX μπορούν πλέον να εκμεταλλευθούν τα υψηλής ποιότητας γυάλινα στοιχεία FX που πλησιάζουν την κλασική εστιακή απόσταση 35 mm κατά τη χρήση τους με φωτογραφικές μηχανές DX. Η κλασική εστιακή απόσταση 35 mm δημιουργεί διαχρονικές, εντυπωσιακές φωτογραφίες. Είναι εξαιρετικά δημοφιλής στους φωτογράφους που θέλουν να αποτυπώνουν εικόνες με κλασική προοπτική. Επιπρόσθετα στο πλεονέκτημα της εστιακής απόστασης, η ελαφριά αλλά ανθεκτική κατασκευή αυτού του νέου φακού FX χαρίζει καλή ισορροπία ακόμα και με σώματα φωτογραφικών μηχανών DX.Ο AF-S NIKKOR 24mm f/1.8G ED παρέχεται με σκίαστρο φακού μπαγιονέτ και μια μαλακή θήκη φακού.