Εκθέσεις φωτογραφίας Νέα

ΧΛΟΗ GEITMANN – ΑΚΡΙΘΑΚΗ: “22”

Κόρη του διάσημου ζωγράφου Αλέξη Ακριθάκη η δημιουργός έκανε έκανε σπουδές γραφιστικής και φωτογραφίας.

Η διαδρομή του τραμ 22 που διασχίζει την πόλη της Πράγας από τη μια άκρη στην άλλη, περνώντας μέσα από το ιστορικό κέντρο, τα γνωστά αξιοθέατα αλλά και από άγνωστες για τους τουρίστες περιοχές, υπήρξε η πηγή έμπνευσης για τη σειρά των φωτογραφιών που θα παρουσιάσει η δημιουργός στην γκαλερί “7”.

Κόρη του διάσημου ζωγράφου Αλέξη Ακριθάκη και της γυναίκας του Φώφης, η H Χλόη Geitmann-Ακριθάκη, γεννήθηκε στο Βερολίνο σε έντονα καλλιτεχνικό περιβάλλον. Μεγάλωσε στην Αθήνα και το 1987 επέστρεψε στο Βερολίνο όπου έκανε σπουδές γραφιστικής και φωτογραφίας με έμφαση στα digital media. Με το τέλος των σπουδών της εργάστηκε σαν φωτογράφος και graphic designer. Σήμερα ζει στην Πράγα και εκθέτει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Χλόη Geitmann-Ακριθάκη

Ο Βλάντιμιρ Ρόσελ, πρώην διευθυντής της εθνικής πινακοθήκης της Πράγας, είπε για τη δουλειά της:
“Συγχαρητήρια για τις φωτογραφίες σου, πόσο καλά ξέρεις και έχεις παρατηρήσει την πόλη της Πράγας. Έχεις επιλέξει τις απόψεις και λεπτομέρειες που μόνο ένας έμπειρος παρατηρητής θα μπορούσε να εντοπίσει στα συγκεκριμένα σημεία. Έχεις μια εξαιρετική ματιά, αίσθηση και εκτίμηση για τη λεπτομέρεια στο θέμα που έχεις διαλέξει.”

  • Xώρος: Γκαλερί 7, Σόλωνος 20, Αθήνα – Τηλ.: 210 3612050
  • Εγκαίνια: Τρίτη 29 Μαρτίου 2016
  • Διάρκεια: 29.03 – 23.04.2016
  • Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 11-2 μ.μ. & 6-9μ.μ.,Τετάρτη, Σάββατο: 11-3 μ.μ.