Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ “SPRING”: ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ!

Λήψεις που αναδεικνύουν την ιδιαίτερη ομορφιά της εποχής του χρόνου που διανύουμε!

Το θέμα του 12ου διαγωνισμού του περιοδικού Photonet και του Photo Contest έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να βρεθούν στη φύση, προσπαθώντας να απαθανατίσουν τις ανοιξιάτικες ομορφιές!

Aς θυμηθούμε τις καλύτερες εικόνες που μας στείλατε!

1ος νικητής – Mαρία

Mαρία – «When The Rain Is Gone»

Ομολογουμένως πρόκειται για μία πολύ όμορφη φωτογραφία, η οποία διαθέτει χρωματική ομοιογένεια, με το κίτρινο, το μπλε και το πράσινο χρώμα να δημιουργούν τη δική τους παραμυθένια ατμόσφαιρα. Η φωτογράφος έδωσε κυρίαρχη θέση στην κίτρινη τουλίπα, τοποθετώντας την κεντρικά σε πρώτο πλάνο, δίνοντας «αέρα» στο υπόλοιπο σκηνικό να ξεδιπλωθεί στο βάθος. Μία εικόνα που συνδυάζει αρμονικά το γενικό πλάνο, με έντονο το στοιχείο της επανάληψης, αλλά και τη λεπτομέρεια με τις σταγόνες πάνω στην τουλίπα.

2ος νικητής – Χαρά Κρέτα

Χαρά Κρέτα – «Coccinella»

Αφαιρετική μάκρο λήψη, με έντονη χρωματική αντίθεση που εκφράζεται μέσα από το κόκκινο και το πράσινο. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό μάλιστα με το κατάλληλο βάθος πεδίου το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί, επιτρέπει στην πασχαλίτσα να πρωταγωνιστήσει μέσα στο κάδρο. Ένα κάδρο το οποίο αποκτά ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον χάρη στην έντονη διαγώνιο που δημιουργεί το φύλλο.

3ος νικητής – Bασίλης

Bασίλης – «Αlmonds Portraits»

Στην τρίτη θέση συναντάμε μία διαφορετική προσέγγιση του θέματος, καθώς ο φωτογράφος αποφάσισε να το προσεγγίσει μέσω ενός πορτραίτου. Εκ πρώτης όψεως ίσως να μοιάζει με μία συνηθισμένη λήψη, όμως η ατμόσφαιρα που αποπνέει μέσα από την επιλογή του τοπίου με τις αμυγδαλιές, του βάθους που δημιουργείται, του προσεγμένου φωτισμού, του σωστού κάδρου, αλλά και της κοπέλας με το γλυκό πρόσωπο, την έκαναν να ξεχωρίσει.

The best of the rest!

  • Oι νικητές του διαγωνισμού έχουν ανακοινωθεί στο τ. 194 του Photonet.