Ενδιαφέρουν Νέα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΕΜΑΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Διάρκεια: 15-22/2/16

Aς δούμε το συγκεντρωτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων!

  • Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου

Την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016, στις 20:00, ο φωτογράφος Σπύρος Ζερβουδάκης από τα Χανιά, προσκεκλημένος από το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει στους Θεσσαλονικείς την δουλεία του στην ΕΔΟΘ, Προξένου Κορομηλά 51, (ημιόροφος). Όπως πάντα θα ακολουθήσει συζήτηση. Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό της πόλης. Είσοδος δωρεάν.

  • Τρίτη 16 Φεβρουαρίου

Εγκαίνια θεματικής ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας στο πλαίσιο του 3ου Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Κωδωνοφορίας 2016 «ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΚΟΥΔΟΥΝΙΟΥ», στις 20.00, στο Γενί Τζαμί (Παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο) με τίτλο: «Νέες Κωδωνοφορίες».

  •  Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου

Εγκαίνια θεματικής έκθεσης φωτογραφίας, με τίτλο: «Κουδουνοφόροι», των Σοφία Καμπλιώνη και Χρήστου Αθανασίου, στην TOSS Gallery / (bar la dose – περιοχή Βαλαωρίτου), στις 20.00.

  •  Σάββατο 20 Φεβρουαρίου

Ο Βασίλης Καρκατσέλης, Καλλιτεχνικός διευθυντής του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, θα μιλήσει (διάλεξη – μάθημα) στον Α! όροφο του Καφέ Μπαζάρ, Παπαμάρκου 34, Πλατεία Άθωνος , στις 11.30 πμ με θέμα « Τα προβλήματα της φωτογράφησης ενός εθίμου». Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό της πόλης. Είσοδος δωρεάν. (Στο πλαίσιο του 3ου Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Κωδωνοφορίας 2016 «ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΚΟΥΔΟΥΝΙΟΥ»)

  •  Κυριακή 21 Φεβρουαρίου

Φωτογραφίζουμε συμμετέχοντας στην ΠΟΜΠΗ ΟΜΑΔΩΝ ΚΩΔΩΝΟΦΟΡΩΝ από την Ελλάδα και την Ευρώπη. 11,00 – 17.00 από το Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, στην Πλατεία Αριστοτέλους (αναπαράσταση των δρώμενων στην πλατεία) μέσω της παραλιακής οδού.

  • Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου

Στις 20:00, ο φωτογράφος Αργύρης Λιαπόπουλος θα παρουσιάσει στον Α! όροφο του Καφέ Μπαζάρ, Παπαμάρκου 34, Πλατεία Άθωνος , στις 20.00 πμ, ένα μέρος της δουλειάς του με θέμα « ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΟΠΙΟΥ».. Όπως πάντα θα ακολουθήσει συζήτηση. Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό της πόλης. Είσοδος δωρεάν.