Νέα μοντέλα

HASSELBLAD X1D II 50C & ΦΑΚΟΣ XCD 35-75mm f/3.5-4.5

Σημαντικά νέα από την εταιρία!

H Hasselblad παρουσίασε μια ανανεωμένη έκδοση της γνωστής Χ1D, την X1D II 50C. Πρόκειται για μια mirrorless μηχανή μεσαίου φορμά με συμπαγείς διαστάσεις και αισθητήρα CMOS 50MP.

H νέα μηχανή διαθέτει κορυφαία χρωματική πιστότητα, εύρος δυναμικού πεδίου 14 στοπ, καθώς και την τεχνολογία της εταιρίας Natural Colour Solution (HNCS). Έτσι δίνει εικόνες όπως ακριβώς τις βλέπει ένα ανθρώπινο μάτι. Η οθόνη LCD είναι αναβαθμισμένη, διαθέτει διαγώνιο 3.6’’ και ανάλυση 2360Κ dots, ενώ το ηλεκτρονικό σκόπευτρο είναι τεχνολογίας OLED και έχει ανάλυση 3690K dots και μεγέθυνση 0.87Χ.

Ο χρόνος εκκίνησης της μηχανής είναι ο μισός σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο ενώ έχει βελτιωθεί και ο χρόνος απόκρισης φωτοφράκτη. Η X1D II 50C διαθέτει ενσωματωμένη σύνδεση Wi-Fi και θύρα σύνδεσης USB-C.

X1D II 50C

Η εφαρμογή Phocus Mobile 2 επιτρέπει στο φωτογράφο να μεταφέρει κατευθείαν από τη μηχανή αρχεία RAW και JPEG σε ένα iPad Pro αλλά και να τα επεξεργαστεί.

Phocus Mobile 2

 

Η αποθήκευση των εικόνων στη μηχανή γίνεται σε 2 κάρτες SD που υποστηρίζουν γρήγορη εγγραφή UHS-II. Η X1D II 50C είναι συμβατή με όλη τη σειρά φακών XCD, HC/HCD, V, καθώς και με τη σειρά φακών της XPan με τη βοήθεια προσαρμογέων. Η έναρξη διάθεσης της μηχανής και η τιμή θα ανακοινωθούν αργότερα.

Hasselblad XCD 35-75mm f/3.5-4.5

O XCD 35-75mm f/3.5-4.5 είναι ο ένατος φακός της σειράς Χ και προσφέρει την ίδια κορυφαία ποιότητα εικόνας σε όλο το καρέ με τους σταθερούς φακούς XCD. Έχει πολύ μικρές διαστάσεις και καλύπτει από ευρυγώνιες λήψεις μέχρι λήψεις μικρού τηλεφακού.

Το σύστημα εσωτερικής εστίασης διατηρεί τις διαστάσεις του αμετάβλητες και προσφέρει πολύ γρήγορη εστίαση. Ετσι είναι ιδανικός για όσους θέλουν να μεταφέρουν μαζί τους μικρό βάρος και όγκο αλλά δεν θέλουν να κάνουν συμβιβασμούς στην ποιότητα εικόνας.

Όπως και οι υπόλοιποι φακοί, ο XCD 35-75mm f/3.5-4.5 διαθέτει ενσωματωμένο φωτοφράκτη και χρόνους έκθεσης από 68’ μέχρι 1/2000s με πλήρη συγχρονισμό φλας σε όλη την κλίμακα.