Εκθέσεις φωτογραφίας

ΦΑΝΗΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ: “ΙΝ ΤΗΕ ΖΟΝΕ”

Η γκαλερί Art Zone 42 παρουσιάζει από την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου (8μμ) την ατομική έκθεση του φωτογράφου!
 

Η έκθεση αποτελείται από 15 ασπρόμαυρες φωτογραφίες και ένα video art, τα οποία έχουν επιλεχθεί από ένα ευρύτερο σύνολο δουλειάς, με την οποία ο καλλιτέχνης ασχολήθηκε για αρκετά χρόνια χρησιμοποιώντας ψηφιακές αλλά και αναλογικές μηχανές διαφόρων ειδών κάνοντας πειραματισμούς με διπλοεκθέσεις, υφές και φόρμες.

Κύριο θέμα του Φάνη Λογοθέτη αποτελεί πάντα το αστικό περιβάλλον σε όλες του τις εκφάνσεις και κατ’επέκταση ο άνθρωπος που ενυπάρχει σε αυτό.

Εδώ, στην έκθεση Ιn the Zone, η θεματολογία του είναι τα “απομεινάρια” μιας πόλης, μια industrial ζώνη εγκαταλελειμμένη με έντονα σημάδια φθοράς, που στέκεται κουρασμένη σα φάντασμα, χωρίς την έκδηλη ανθρώπινη παρουσία, σημάδι ότι εδώ κάποτε μπορεί να υπήρχε δραστηριότητα, που στο παρόν φαντάζει μη οικεία και εξωπραγματική.

O διακεκριμένος φωτογράφος Άλεξ Παπαϊωάννου αναφέρει για το έργο του Φάνη Λογοθέτη: “τοπία, παλιά σπίτια, εργοστάσια, ξενοδοχεία εγκαταλελειμμένα, μισοκατεστραμμένα από το ανελέητο πέρασμα του χρόνου και από την απουσία ζωής, αγάπης και φροντίδας ίσως… Βρίσκεσαι εκεί, ακάλεστος, μα δε φεύγεις, μένεις εκεί που γεννιούνται συναισθήματα, εικόνες και ήχοι μέσα στην απέραντη σιωπή.”

Πρόκειται για μια ακατοίκητη ζώνη που αγγίζει το απόκοσμα πνευματικό και που ο άνθρωπος καλείται να διανύσει, ανακαλώντας μνήμες, καθώς αντιλαμβάνεται πλήρως τη μη-αναστρέψιμη κατάληξη του αστικού ιστού.

  • Χώρος: Art Zone 42, Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου 42, 11635 Αθήνα | τηλ.: 210 7259549
  • Εγκαίνια: Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου, 8μμ
  • Διάρκεια έκθεσης: 28 Σεπτεμβρίου – 14 Οκτωβρίου 2023
  • Ώρες Λειτουργίας: Τρ. – Πεμ. – Παρ. 15.00 – 21.00, Τετ. & Σαβ. 11.00 – 15.00

 


Aρθρογράφος

Μαίρη Μελετζή

Απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Αγαπά την φωτογραφία, αφού από όλα τα μέσα έκφρασης, είναι το μόνο που ακινητοποιεί μια συγκεκριμένη στιγμή στο χρόνο. Η φωτογραφία είναι βασικό μέσο έκφρασής της και η έρευνα την συναρπάζει. Επιπλέον, ασχολείται με τον αθλητισμό.