Εκθέσεις φωτογραφίας

ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Δείτε τις κι εσείς στο νησί της Αμοργού!

Την 1η Αυγούστου εγκαινιάζεται στην Αμοργό (στον εκθεσιακό χώρο του ξενοδοχείου Αιγιαλίς) η ατομική έκθεση της Μαρεύης Δεναξά, με τον παραπάνω τίτλο.

Ο Σαράντος Σακκελάκος (Φωτογράφος, MΑ Middlesex University) σχολιάζει σχετικά: “μια σπουδαία έκθεση φωτογραφίας, της  φωτογράφου Μαρεύης Δεναξά με πολλές αναρτήσεις και διακρίσεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, θα παρουσιάσει μια σπουδαία συλλογή της φωτογραφικής της δραστηριότητας των τελευταίων ετών στο νησί.

Όσοι θα επισκεφθούν την έκθεση αυτή, θα νιώσουν βαθιά μέσα τους, την ομορφιά των επιλογών της Μαρεύης, η οποία με αγάπη στο χορό, στην κίνηση του ανθρωπίνου σώματος, στο κάλλος της φύσης και ασφαλώς, με τη μεγάλη αγάπη που έχει για την Αμοργό, απ΄όπου κατάγεται, θα καταθέσει μαζί με τα άλλα, σπάνιες και ιδιαίτερες στιγμές του νησιού σε αυτή τη μοναδική έκθεση.”

Η ίδια σημειώνει: “από πολύ μικρή συνήθιζα να παρατηρώ τους ανθρώπους. Έτσι οι φωτογραφίες μου είναι εστιασμένες σε γεγονότα και κοινωνικά θέματα, ακόμη και τα πορτραίτα μου, που φέρνουν στην επιφάνεια ενδόμυχες σκέψεις και στιγμές. Δεν χρειάζεται να σκηνοθετήσω τίποτα, η ίδια η ζωή το κάνει αυτό καθημερινά. Μέλος της Images Sans Frontiere και της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρίας, θέλησα η πρώτη ατομική μου έκθεση να γίνει στο νησί της καταγωγής μου, την Αμοργό!

Μαρεύη Δεναξά