Νέα μοντέλα

SAMYANG: NEOI ΦΑΚΟΙ V-AF ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ!

Η Samyang παρουσιάζει την πρώτη κινηματογραφική σειρά φακών AF στον κόσμο!

Η νέα σειρά VAF είναι η πρώτη σειρά κινηματογραφικών φακών στον κόσμο που έχει σχεδιαστεί για να κάνει τη δημιουργία βίντεο ακόμη πιο βολική. Ο πρώτος φακός από αυτή τη νέα σειρά είναι ο VAF 75mm T1.9. Η Samyang θα κυκλοφορήσει άλλους τέσσερις φακούς μέχρι το τέλος του 2023.

Ο αναλυτικός προγραμματισμός κυκλοφορίας των πέντε συνολικά νέων μοντέλων της σειρά V-AF, μεταξύ του τρίτου τριμήνου του 2022 και του τέταρτου τριμήνου του 2023!

Χαρακτηριστικά

  • Unified Form Factor Compact & Light: οι φακοί VAF αυξάνουν τη συμβατότητα με τα gimbals και τα drones εφαρμόζοντας την ίδια μορφή και στις 5 διαφορετικές εστιακές αποστάσεις (UltraWide έως Mediumtele). Με συμπαγές μέγεθος 73x70 mm και βάρος μικρότερο από 300g, δεν χρειάζεται να επαναρυθμίσετε τον εξοπλισμό σας κατά την αλλαγή των φακών.
  • Tally Lamp Εξαιρετική χρηστικότητα: Η λυχνία που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος και ο δείκτης στήριξης βοηθούν τον χρήστη να ελέγξει εάν ένα βίντεο έχει εγγραφεί ή όχι κατά τη λήψη. H δημιουργία βίντεο καθίσταται έτσι βολική ακόμη και σε μικρό χώρο, χωρίς πολύ εξοπλισμό.
  • Υποστήριξη 8K με τον ίδιο χρωματικό τόνο: Η νέα σειρά VAF υποστηρίζει αναλύσεις έως 8K σε μικρή και ελαφριά μορφή, η οποία είναι κατάλληλη για χρήση με φορητά gimbals και drones, καθώς και για στούντιο και εξωτερικές παραγωγές. Όλοι οι φακοί της νέας σειράς VAF ταιριάζουν σε χρωματικό τόνο για να αποφεύγονται οι αλλαγές κατά την εναλλαγή φακών, ενώ οι 9 λεπίδες διαφράγματος προσφέρουν ένα φυσικό bokeh.
  • Προσαρμοσμένος διακόπτης > Κουμπί: Διαθέτει τη λειτουργία Focus save «Αποθήκευση εστίασης» που συναντάτε συνήθως σε επαγγελματικό κινηματογραφικό εξοπλισμό και την προσαρμοσμένη λειτουργία, η οποία μέσω firmware παρέχει επιπλέων λειτουργίες ειδικά για μαθητές και ερασιτέχνες χρήστες που ονειρεύονται να γίνουν κινηματογραφιστές.

Πρώτη παρουσίαση της σειράς

Ο νέος VAF 75mm T1.9 και η πλήρης σειρά του θα παρουσιαστούν, για πρώτη φορά, στη φετινή IBC (Άμστερνταμ, 912 Σεπτεμβρίου).

 


Aρθρογράφος

Κωνσταντίνος Φλώρος

Στην Νexus Publications AΕ από το 1998, είναι σήμερα ο Διευθυντής Εκδόσεων της εταιρίας. Mέλος της EISA (Expert Imaging and Sound Association) από το 2003. Μέλος της Ένω­σης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Tύπου (EΣΠΗΤ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΙFJ) από το 2005.