Νέα μοντέλα

SIGMA: ΝΕΑ ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΙ ΦΑΚΟΙ

Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες!

H Sigma παρουσίασε την πιο μικρή και ελαφριά mirrorless μηχανή full frame, την fp. Παράλληλα ανακοίνωσε τα εξής νέα μοντέλα φακών: 14-24mm f/2.8 DG DN Art, 35mm f/1.2 DG DN Art και 45mm f/2.8 DG DN Contemporary.

Ας δούμε αναλυτικά κάθε ένα από τα προϊόντα!

Sigma fp

H Sigma παρουσίασε την πιο μικρή και ελαφριά mirrorless μηχανή full frame, την fp. H μηχανή είναι εφοδιασμένη με αισθητήρα που έχει ανάλυση 24.6ΜΡ, ενώ έχει δυνατότητα τοποθέτησης μεγάλης ποικιλίας φακών καθώς και προαιρετικών εξαρτημάτων. Χρησιμοποιεί την μοντούρα L-Mount που σημαίνει ότι μπορεί να δεχτεί φακούς Sigma, Leica, Panasonic αλλά και Canon EF με ειδικό προσαρμογέα. Είναι μια μηχανή που μπορείτε να την έχετε πάντα μαζί σας αλλά επίσης είναι ικανή να προσφέρει υψηλής ποιότητας φωτογραφίες και βίντεο. Πρόκειται για μια μηχανή τσέπης με αισθητήρα full frame που ταυτόχρονα διαθέτει κορυφαία ποιότητα κατασκευής. Οι διαστάσεις της είναι μόνο 112.6Χ69.9Χ45.3mm και το βάρος μόλις 370gr, χωρίς όμως μπαταρία και κάρτα. Το εμπρός και πίσω μέρος του σώματος της μηχανής είναι κατασκευασμένα από κράμα αλουμινίου για κορυφαία αντοχή ενώ υπάρχει στεγανότητα σε 42 σημεία που εξασφαλίζει αντοχή σε χρήση κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Η Sigma fp συνδεδεμένη σε drone!

Η μηχανή δεν διαθέτει μηχανικό φωτοφράκτη αλλά μόνο ηλεκτρονικό, κάτι που της προσφέρει αθόρυβη λειτουργία πάντα. Η μέγιστη ταχύτητα λήψης είναι 18 καρέ/δευτ. και φυσικά δεν υπάρχουν οι κραδασμοί που προκαλεί ο μηχανικός φωτοφράκτης. Η μηχανή διαθέτει πολλά προγράμματα λειτουργίας και για τη φωτογραφία αλλά και το βίντεο. Ένα νέο πρόγραμμα είναι το “Teal and Orange” που προσφέρει τη χρωματική διαβάθμιση που χρησιμοποιείται σε ταινίες του Hollywood. Επίσης είναι η πρώτη μηχανή της Sigma που διαθέτει δυνατότητα τονικής ρύθμισης μαζί με τη λειτουργία “Fill Light”, oι οποίες είναι διαθέσιμες στη μηχανή. Η λειτουργία Cinemagraph κάνει μίξη στατικών εικόνων και βίντεο και δημιουργεί GIFs όπου κάποια μέρη μιας στατικής εικόνας κινούνται. Στο βίντεο υποστηρίζει εγγραφή 4Κ / 24fps αλλά και εγγραφή 12-bit CinemaDNG σε εξωτερική συσκευή αποθήκευσης μέσω θύρας USB 3.1.

Sigma 14-24mm f/2.8 DG DN Art

Ένας νέος φακός για full frame mirrorless μηχανές, που έχει σχεδιαστεί για τους φωτογράφους που ασχολούνται με τη λήψη νυχτερινών εικόνων και του έναστρου ουρανού και χρειάζονται υπερευρυγώνιους φακούς. Η κορυφαία ευκρίνεια που προσφέρει σε όλο το καρέ τον κάνει ιδανικό για αστροφωτογραφία. Ταυτόχρονα οι διαστάσεις του είναι πολύ μικρές. Ο φακός διαθέτει ένα κρύσταλλο FLD και πέντε κρύσταλλα SLD που διορθώνουν όλες τις χρωματικές εκτροπές. Υπάρχουν ακόμα τρία ασφαιρικά στοιχεία, που περιλαμβάνουν και ένα μεγάλης διαμέτρου ασφαρικό και υπόσχονται κορυφαία ανάλυση. Οι επιστρώσεις NPC (Nano Porous Coating) προσφέρουν προστασία από θαμβώσεις και αντανακλάσεις. Η κατασκευή του διαθέτει προστασία ενάντια σε σκόνη και υγρασία, ενώ το εμπρός κρύσταλλο διαθέτει επίστρωση που απομακρύνει σταγονίδια και σκόνη. Το βηματικό μοτέρ εστίασης προσφέρει γρήγορη, αθόρυβη και ακριβή εστίαση. Η τοποθέτηση φίλτρων γίνεται στην ειδική θήκη που υπάρχει στο πίσω μέρος του φακού. Το διάφραγμα αποτελείται από 11 λεπίδες και ο φακός κατασκευάζεται στην Ιαπωνία.

Sigma 35mm f/1.2 DG DN Art

Συμπληρώνει και αυτός τη σειρά Art: προορίζεται για full frame mirrorless μηχανές και ανεβάζει την ποιότητα εικόνας σε άλλο επίπεδο. Είναι ο πρώτος ευρυγώνιος φακός με μέγιστο διάφραγμα f/1.2 για full frame mirrorless μηχανές με μοντούρα Sony E και L-Mount. Προσφέρει κορυφαία ευκρίνεια καθώς και εξαιρετικό bokeh, κάτι που τον κάνει ιδανικό για πορτραίτα. Η κατασκευή του διαθέτει προστασία ενάντια σε σκόνη και υγρασία, ενώ το εμπρός κρύσταλλο διαθέτει επίστρωση που απομακρύνει σταγονίδια και σκόνη. Η κατασκευή του αποτελείται από 17 στοιχεία διατεταγμένα σε 12 ομάδες, τρία στοιχεία είναι τύπου SLD και τρία είναι ασφαιρικά, τα οποία περιλαμβάνουν και ένα διπλό ασφαιρικό. Το διάφραγμα αποτελείται από 11 λεπίδες και ο φακός κατασκευάζεται στην Ιαπωνία.

Sigma 45mm f/2.8 DG DN Contemporary

Ανήκει στη σειρά Contemporary και προορίζεται για full frame mirrorless μηχανές. Έχει σχεδιαστεί ειδικά για χρήση με μηχανές μικρού όγκου έτσι ώστε να αποτελεί ιδανικό συμπλήρωμα σε μια μηχανή με μικρές διαστάσεις. Παρόλα αυτά δεν θυσιάζει το παραμικρό σε σχέση με την οπτική ποιότητα που είναι κορυφαία. Το bokeh που προσφέρει ο φακός είναι κορυφαίο χάρη στον αποτελεσματικό έλεγχο της σφαιρικής εκτροπής. Ο φακός «μαλακώνει» περιφερειακά την εικόνα και ενισχύει την τρισδιάστατη απεικόνιση ενός θέματος.

Επιπλέον η ελάχιστη απόσταση εστίασης των 24cm κάνει δυνατή τη λήψη πολύ κοντινών πλάνων. Ο φακός προσφέρει πολύ απαλό bokeh σε πλήρως ανοικτό διάφραγμα, αλλά και εξαιρετική ευκρίνεια όταν το κλείσετε. Το βηματικό μοτέρ εστίασης προσφέρει γρήγορη, αθόρυβη και ακριβή εστίαση. Η άρμοση του φακού έχει δακτυλίδι στεγανότητας για προστασία από σκόνη και υγρασία και επίσης ο φακός κατασκευάζεται στην Ιαπωνία.