Νέα Νέα μοντέλα

SONY: ΝΕOI ΦΑΚΟI ZEISS ΓΙΑ ALPHA A-MOUNT

K. Fukuda: λήψη με το φακό Sony SAL1635Z2.

Ιδανικοί για α99 και α77 II.

Η Sony ισχυροποιεί την οικογένεια φακών alpha A-mount με τις εξελιγμένες εκδόσεις των standard και ευρυγώνιων φακών zoom ZEISS Vario-Sonnar T* 24-70mm F2.8 ZA SSM II και 16-35mm F2.8 ZA SSM II.

Η προσθήκη των δύο φακών στοχεύει στους επαγγελματίες φωτογράφους και τους εκλεκτικούς λάτρεις της φωτογραφίας. Και οι δυο φακοί υπόσχονται σημαντικές βελτιώσεις στην ποιότητα της εικόνας και την απόδοση της αυτόματης εστίασης, παράλληλα με μείωση του φαινομένου των ειδώλων. Διαθέτουν νέο σχεδιασμό, που είναι ανθεκτικός στη σκόνη και την υγρασία.

Οι φακοί  ταιριάζουν ιδανικά με την οικογένεια των φωτογραφικών μηχανών με εναλλάξιμους φακούς A-mount της Sony, στην οποία συμπεριλαμβάνονται και οι α99 και α77 II. Χρησιμοποιώντας ένα προαιρετικό προσαρμογέα σύνδεσης είναι συμβατοί και με τις φωτογραφικές μηχανές E-mount, όπως της σειράς α7. Επίσης διαθέτουν μια επικάλυψη ZEISS T* στις οπτικές επιφάνειες, που υπόσχεται ακόμα μεγαλύτερη μείωση στο φαινόμενο ειδώλων, ειδικά στις λήψεις κόντρα στο φως.

Η απόδοση της αυτόματης εστίασης του συστήματος SSM (Super Sonic wave Motor) έχει αναβαθμιστεί σημαντικά και στους δυο φακούς. Το ταχύτερο και με μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ LSI, μέσα στο φακό, αυξάνει την ακρίβεια της αυτόματης εστίασης, και αποδίδει περίπου 4 φορές την ταχύτητα παρακολούθησης του θέματος σε σχέση με τους προηγούμενους φακούς –είναι δηλαδή, τέλειο ταίρι για το σύστημα 4D Focus στην α77 II- κάτι που το καθιστά ιδανικό για λήψεις θεμάτων γρήγορης κίνησης, όπως άγρια ζώα, αγώνες και παιδάκια.

Sony Vario-Sonnar T* 24-70mm F2.8 ZA SSM II  (SAL2470Z2)

Ο νέος φακός Sony Vario-Sonnar T* 24-70mm F2.8 ZA SSM II (SAL2470Z2).

Vario-Sonnar T* 24-70mm F2.8 ZA SSM II

Αυτός ο full-frame zoom φακός υψηλής απόδοσης, καλύπτει το δημοφιλές εύρος εστιακού μήκους 24-70mm. Με φωτεινό σταθερό μέγιστο διάφραγμα F2.8 στο εύρος του zoom, ο SAL2470Z2 είναι ένας φακός στον οποίο μπορείτε να βασιστείτε για πορτρέτα με χαμηλό φωτισμό, λήψεις σε σκοτεινούς εσωτερικούς χώρους και νυχτερινές σκηνές. Ασφαιρικά και ED (Extra-low Dispersion) γυάλινα στοιχεία συνδυάζονται σε έναν οπτικό σχεδιασμό ακριβείας, ο οποίος είναι πολύ αποτελεσματικός στον περιορισμό της απόκλισης.

Ο νέος Sony Vario-Sonnar T* 16-35mm F2.8 ZA SSM II (SAL1635Z2).

Ο νέος Sony Vario-Sonnar T* 16-35mm F2.8 ZA SSM II (SAL1635Z2).

 Vario-Sonnar T* 16-35mm F2.8 ZA SSM II

Αυτός ο φακός με ευρυγώνιο zoom και μεγάλο διάφραγμα μπορεί να συλλάβει εντυπωσιακά τοπία ή σκηνές σε δρόμο που σφύζει από ζωή. Με φωτεινό μέγιστο διάφραγμα F2.8 σε όλες τις ρυθμίσεις zoom, είναι ιδανικός για λήψεις με τη φωτογραφική μηχανή κρατημένη στο χέρι στο λυκόφως ή σε εσωτερικούς χώρους με χαμηλό φωτισμό. Ο ακριβής οπτικός σχεδιασμός του διαθέτει στοιχεία ασφαιρικού φακού, που ελαχιστοποιούν την αλλοίωση. Επιπλέον, τα γυάλινα στοιχεία ED (Extra-low Dispersion) και Super ED παρέχουν ανώτερη αντίθεση, ανάλυση και πιστότητα χρώματος.