Νέα μοντέλα

NEOI ΦΑΚΟΙ TAMRON

Έρχεται ο Tamron 35-150mm f/2-2.8 Di III VXD και ο 17-50mm f/4 Di III VXD! Διαβάστε όλες τις σχετικές λεπτομέρειες!

Ας γνωρίσουμε αναλυτικά τα νέα μοντέλα!

H Tamron παρουσίασε ένα νέο φακό, τον 35-150mm f/2-2.8 Di III VXD που προορίζεται για μηχανές Nikon με άρμοση Z. Πρόκειται για τον πρώτο zoom φακό για μηχανές Nikon Z με μέγιστο διάφραγμα f/2.

Η μεγάλη γκάμα εστιακού μήκους, από ευρυγώνιο μέχρι μεσαίο τηλεφακό, τον κάνει κατάλληλο για ταξιδιωτική φωτογραφία αλλά και για γενική χρήση. Ο 35-150mm f/2-2.8 αντικαθιστά φακούς με εστιακές αποστάσεις 35mm, 50mm, 85mm, 105mm, 135mm και 150mm. Ο μηχανισμός εστίασης με γραμμικό μοτέρ VXD (Voicecoil eXtremetorque Drive) προσφέρει εστίαση υψηλής ταχύτητας και ακρίβειας και σε στατικά και σε κινούμενα θέματα.

Στα 35mm η ελάχιστη απόσταση εστίασης είναι 0.33m επιτυγχάνοντας έτσι λόγο μεγέθυνσης 1:5.7. Ο φακός προσφέρει κορυφαία οπτική απόδοση σε όλη την εστιακή γκάμα χάρη στην τελευταία τεχνολογία σχεδίασης αλλά και τη χρήση 4 στοιχείων LD (Low Dispersion) και 3 GM (Glass Molded Aspherical). Η κατασκευή του αποτελείται από 21 στοιχεία διατεταγμένα σε 15 ομάδες. Ακόμα και με τις σύγχρονες μηχανές πολύ υψηλής ανάλυσης η ποιότητα εικόνας παραμένει κορυφαία σε όλο το καρέ.

Η διάθεση του φακού στην αγορά αναμένεται στις 21 Σεπτεμβρίου 2023.

Tamron 17-50mm f/4 Di III VXD

H Tamron παρουσίασε επίσης τον 17-50mm f/4 Di III VXD με άρμοση για μηχανές Sony E. Πρόκειται για τον πρώτο φακό παγκόσμια στην κατηγορία του για mirrorles μηχανές fullframe. Ο φακός είναι ιδανικός και για φωτογραφία και για βίντεο και προσφέρει κορυφαία οπτική απόδοση σε όλη την εστιακή γκάμα. Το μήκος του φακού παραμένει σταθερό όταν αλλάζετε εστιακές αποστάσεις. Ο μηχανισμός εστίασης με γραμμικό μοτέρ VXD (Voicecoil eXtremetorque Drive) προσφέρει εστίαση υψηλής ταχύτητας και ακρίβειας και σε στατικά και σε κινούμενα θέματα. Στα 17mm η ελάχιστη απόσταση εστίασης είναι 0.33m και 0.3m στα 50mm. Η διάμετρος φίλτρων είναι 67mm, διάμετρο που έχουν και οι περισσότεροι φακοί της Tamron για mirrorless μηχανές.

Η διάθεση του φακού στην αγορά αναμένεται το Φθινόπωρο 2023.


Photonet Newsletter
Kάθε Τρίτη & Πέμπτη όλα τα φωτογραφικά νέα δωρεάν!

   Aρθρογράφος

Γιώργος Ατσαμετάκης

Freelance φωτογράφος, που ασχολείται με το μέσο πάνω από σαράντα χρόνια. Τα πιο αγαπημένα του θέματα είναι οι άνθρωποι, τα σπορ και η φύση. Εικόνες του έχουν διακριθεί σε διάφορους διαγωνισμούς φωτογραφίας και έχουν δημοσιευτεί τόσο σε διεθνή μέσα, μέσω πρακτορείων, όσο και σε πληθώρα ελληνικών περιοδικών. Έχει διατελέσει επί μακρά σειρά ετών Υπεύθυνος Τεχνικών Θεμάτων για το περιοδικό Photonet.

Θέλετε να σας ενημερώνουμε προσωπικά;