Photo Specials

ΤΑ ΔΕΚΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΣ (ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΕΙΣ!) ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Οι προτάσεις του Touropia.com.

Στο παρακάτω άρθρο σάς παρουσιάζουμε τους δέκα ομορφότερους προορισμούς της χώρας μας, όπως τους παρουσίασε και τους σχολίασε το Touropia.com.

10. Ακρωτήριο του Σουνίου

Βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της χερσονήσου της Αττικής και είναι πιο γνωστό ως ο χώρος που φιλοξενεί τον αρχαίο ελληνικό ναό του Ποσειδώνα, του θεού της θάλασσας. Φημισμένη για το ηλιοβασίλεμά της, η περιοχή είναι ένας δημοφιλής προορισμός για μονοήμερες εκδρομές για τους τουρίστες από την Αθήνα.

Ακρωτήριο Σούνιο

Ακρωτήριο Σούνιο

9. Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα και η πρωτεύουσα της Μακεδονίας. Ζωηρά φεστιβάλ, κοινωνικές εκδηλώσεις και έντονη νυχτερινή ζωή κάνουν αυτή την πόλη την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ελλάδας.

Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη

8. Ζαγόρι

Το Ζαγόρι είναι μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, με εντυπωσιακή γεωλογία και δύο εθνικά πάρκα.  Διαθέτει πυκνά δάση και βουνά, αυλακωμένα από ισχυρά ποτάμια, και παραδοσιακά χωριά με πέτρινα σπίτια, που χρονολογούνται από τα τέλη του δέκατου όγδοου αιώνα. Ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσει κανείς το μέρος είναι η πεζοπορία μέσα στα αμέτρητα μονοπάτια που ενώνουν τα χωριά μεταξύ τους. Η πιο προσιτή και εντυπωσιακή είναι η  χαράδρα του Βίκου.

Ζαγόρι

Ζαγόρι

7. Χαλκιδική

Η Χαλκιδική μοιάζει με μια τρίαινα και είναι γνωστή για τις εξαιρετικές παραλίες της. Οι τρεις ξεχωριστές χερσόνησοι μπορούν πρόχειρα να συνοψιστούν ως εξής: η Κασσάνδρα έχει τη νυχτερινή ζωή, η Σιθωνία έχει τις παραλίες και ο Άθως έχει τους μοναχούς.  Επειδή η Κασσάνδρα είναι πιο κοντά στη Θεσσαλονίκη, είναι πιο πυκνά δομημένη, ενώ η Σιθωνία έχει χώρους για κάμπινγκ και καθαρά νερά στους γραφικούς της κολπίσκους. Και οι δύο περιοχές ελκύουν τόσο Έλληνες, όσο και τουρίστες από την ανατολική Ευρώπη. Μεγάλο κομμάτι της ανατολικής χερσονήσου ανήκει στη μοναστική κοινότητα του Άθω, όπου η πρόσβαση γίνεται με πλοίο και είναι επιτρεπτή μόνο σε άνδρες.

Χαλκιδική

Χαλκιδική

6. Πελοπόννησος

Διαμορφωμένο γεωλογικά σαν ένα μεγάλο φύλλο, ονομάστηκε Μοριάς, που σημαίνει φύλλα μουριάς. Αποτελεί χερσόνησο που ενώνεται με την Στερεά Ελλάδα μέσω της γέφυρας Ρίου-Αντίριου. Με κλασικούς ελληνικούς ναούς, βενετσιάνικα κάστρα, βυζαντινές εκκλησίες και μυκηναϊκά ανάκτορα, η Πελοπόννησος απηχεί τους αρχαίους πολιτισμούς και τα γεγονότα από την πλούσια ιστορία της. Ανάμεσα σε αυτά τα αρχαία ερείπια είναι η Αρχαία Ολυμπία, όπου έλαβαν χώρα οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες, προς τιμήν του Δία.

Πελοπόννησος

Πελοπόννησος

5. Δελφοί

Οι Δελφοί είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα. Σε απόσταση περίπου δυόμισι ωρών από την Αθήνα, κατά μήκος των πλαγιών του Παρνασσού, οι Δελφοί θεωρούνταν από τους αρχαίους Έλληνες ως το κέντρο της Γης. Αφιερωμένο στον θεό Απόλλωνα, ήταν ένα σημαντικό μαντείο. Στην αρχαιότητα, οι άνθρωποι επισκέπτονταν αυτό το ιερό μέρος για να συμβουλευθούν την ιέρεια Πυθία για ευρύ φάσμα θεμάτων. Τα σημαντικότερα ερείπια στους Δελφούς περιλαμβάνουν το ναό του Απόλλωνα, το αθηναϊκό δημόσιο ταμείο, το θέατρο και τον  ιππόδρομο που κάποτε φιλοξένησε τα Πύθια.

Δελφοί

Δελφοί

4. Μετέωρα

Σημαίνει «αιωρούνται στον αέρα», και αυτή η φράση εύστοχα περιγράφει τα εντυπωσιακά βράχια που βρίσκονται στα 366 μέτρα ύψος, με θέα τα χωριά της Καλαμπάκας και του Καστρακίου. Τα ιστορικά μοναστήρια που βρίσκονται στις κορυφές, χρονολογούνται από τον 14ο και 16ο αιώνα και χτίστηκαν από τους μοναχούς που αναζητούσαν πνευματική απομόνωση αλλά και ελευθερία από τις θρησκευτικές διώξεις.

Μετέωρα

Μετέωρα

3. Κρήτη

Ως το μεγαλύτερο από τα ελληνικά νησιά, η Κρήτη προσφέρει πλήθος ευχάριστων αντιθέσεων και επιλογών στον επισκέπτη, καθώς τα τοπία της ποικίλουν:  από εκπληκτική ακτογραμμή, μέχρι τραχιά βουνά και ύπαιθρο γεμάτη ελιές. Με πλούσια ιστορία, η Κρήτη εξακολουθεί να φέρει αρχαιολογικά ίχνη των πολλών πολιτισμών που κατοίκησαν εκεί στο πέρασμα των χρόνων.

Κρήτη

Κρήτη

2. Αθήνα

Η Αθήνα είναι ευρέως γνωστή ως το λίκνο του δυτικού πολιτισμού και η γενέτειρα της Δημοκρατίας. Η πόλη παρουσιάζει ένα συγκεχυμένο μείγμα ιστορικών και σύγχρονων χαρακτηριστικών. Είναι διάσημη για τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία της, όπως η Ακρόπολη, ο Παρθενώνας, η Αρχαία Αγορά και το Θέατρο του Διονύσου. Ωστόσο, η Αθήνα δεν περιλαμβάνει μόνο αρχαία μνημεία, αλλά αποτελεί και σημαντικό κέντρο επιχειρήσεων, πολιτισμού και νυχτερινής ζωής.

Αθήνα

Αθήνα

1. Ελληνικά νησιά

Τα όμορφα και εξωτικά ελληνικά νησιά είναι δέλεαρ για χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο και αποτελούν έναν από τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς στον κόσμο. Πανέμορφες παραλίες, αρχαιολογικοί χώροί, πολύχρωμα λιμάνια και ηφαίστεια – τα ελληνικά νησιά τα έχουν όλα.

Μέρος των Κυκλάδων, η Σαντορίνη είναι από τα πιο γραφικά νησιά και σίγουρα ένα από τα καλύτερα μέρη για να επισκεφτείτε στην Ελλάδα. Επίσης, μέρος των Κυκλάδων, η Μύκονος διαθέτει μια σύγχρονη, κοσμοπολίτικη κοινωνία με παραδοσιακά ασβεστωμένα σπίτια και δαιδαλώδεις δρόμους. Η Ρόδος, το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων, βρίσκεται κοντά στις ακτές της Τουρκίας και είναι δημοφιλής για τις μαγευτικές παραλίες και την ιστορική της σημασία. Η Κέρκυρα, που βρίσκεται στο βορειότερο σημείο του Ιονίου, εντυπωσιάζει με την αρχιτεκτονική της, καθώς υπήρξε υπό τον έλεγχο πολλών ξένων δυνάμεων, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στην κουλτούρα της.

Ελληνικά νησιά

Ελληνικά νησιά