Τι περιμένει κανείς βλέποντας φωτογραφίες φαγητών; Μα φυσικά να του ανοίξουν την όρεξη!
Στο βίντεο που επιλέξαμε σήμερα, το οποίο o φωτογράφος Saurav Sinha ανέβασε στο προσωπικό του κανάλι στο YouTube αναλύονται τεχνικές και παρουσιάζονται χρήσιμες συμβουλές για όποιον (-α) θέλει να ασχοληθεί με τη φωτογράφιση φαγητού!
Ένα πιάτο φαγητού δεν είναι νόστιμο, εκτός αν ο φωτογράφος το κάνει να είναι. Ο φακός που θα επιλέξει, οι ρυθμίσεις της κάμερας, η οπτική γωνία, η σύνθεση αλλά και ο φωτισμός, είναι εξίσου σημαντικές παράμετροι που θα απογειώσουν τη δουλειά του αν αξιoποιηθούν σωστά. Ο Saurav εξηγεί όλα τα παραπάνω, αποκαλύπτει τις ιδανικές ρυθμίσεις για εκείνον και δοκιμάζει τις τεχνικές του, προσφέροντας παράλληλα αρκετά παραδείγματα εικόνων για ευκολότερη κατανόηση.
Όταν ο θεατής δεν έχει τρόπο να μυρίσει ή να γευτεί ένα πιάτο, η μοναδική του αίσθηση για να συνδεθεί με το φαγητό, είναι η όραση. Η εικόνα λοιπόν είναι αυτή που θα τον κερδίσει – και υπεύθυνος για αυτή τη δημιουργική σύνδεση είναι ο φωτογράφος!
Περισσότερες δουλειές του Saurav Sinha μπορείτε να βρείτε στο Facebook και το 500px.
- Φωτό στην κορυφή της σελίδας: Davide Cantelli