Τεχνικές

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ

Γιατί το σωστό μαγείρεμα …στη φωτογράφιση φαίνεται!

Τι περιμένει κανείς βλέποντας φωτογραφίες φαγητών; Μα φυσικά να του ανοίξουν την όρεξη!

Στο βίντεο που επιλέξαμε σήμερα, το οποίο o φωτογράφος Saurav Sinha ανέβασε στο προσωπικό του κανάλι στο YouTube αναλύονται τεχνικές και παρουσιάζονται χρήσιμες συμβουλές για όποιον (-α) θέλει να ασχοληθεί με τη φωτογράφιση φαγητού!

Ένα πιάτο φαγητού δεν είναι νόστιμο, εκτός αν ο φωτογράφος το κάνει να είναι. Ο φακός που θα επιλέξει, οι ρυθμίσεις της κάμερας, η οπτική γωνία, η σύνθεση αλλά και ο φωτισμός, είναι εξίσου σημαντικές παράμετροι που θα απογειώσουν τη δουλειά του αν αξιoποιηθούν σωστά. Ο Saurav εξηγεί όλα τα παραπάνω, αποκαλύπτει τις ιδανικές ρυθμίσεις για εκείνον και δοκιμάζει τις τεχνικές του, προσφέροντας παράλληλα αρκετά παραδείγματα εικόνων για ευκολότερη κατανόηση.

Όταν ο θεατής δεν έχει τρόπο να μυρίσει ή να γευτεί ένα πιάτο, η μοναδική του αίσθηση για να συνδεθεί με το φαγητό, είναι η όραση. Η εικόνα λοιπόν είναι αυτή που θα τον κερδίσει – και υπεύθυνος για αυτή τη δημιουργική σύνδεση είναι ο φωτογράφος!

 

Περισσότερες δουλειές του Saurav Sinha μπορείτε να βρείτε στο Facebook και το 500px.


 


 Kάνε τώρα εγγραφή στο κανάλι μας με ένα κλικ εδώ!

Aρθρογράφος

Νίκος Κατσουλώτος

Νίκος Κατσουλώτος

Διδάκτορας Ψηφιακών Τεχνών, με ειδίκευση στο cinemagraph (Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στις Εφαρμοσμένες Τέχνες, με θέμα την πολιτική αφίσα (Ακαδημία Τεχνών του Νόβι Σαντ). Είναι Πτυχιούχος Γραφιστικής από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και συνεργάτης της Νexus Publications AE από το 2009, ως graphic designer και αρθρογράφος. Έχει συγγράψει τα βιβλία "Photoshop ...απλά!" και "Cinemagraph" που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις μας. Από το 2019 είναι contributing writer στην "ΗuffPost Greece" και συνεργάτης της "Εφημερίδας των Συντακτών".

Θέλετε να σας ενημερώνουμε προσωπικά;
   

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο