Εκθέσεις φωτογραφίας Νέα

BLANK WALL GALLERY: WINTER

Ο χειμώνας είναι μια σημαντική φωτογραφικά εποχή!

Ο χειμώνας είναι πάντα ένα αγαπημένο θέμα, λόγω των ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζει. Η ατμόσφαιρα είναι διαφορετική από αυτή άλλων εποχών. Υπάρχει μία θαλπωρή που είναι διάχυτη. Η χαρά των Χριστουγέννων και η οικογένεια δίπλα στο τζάκι είναι εικόνες που έρχονται αυθόρμητα στο μυαλό. Αυτές οι στιγμές σίγουρα αποτελούν πρόκληση για τους φωτογράφους που θέλουν να απεικονίσουν τη συγκεκριμένη εποχή.

Υπάρχει όμως και μία άλλη όψη του χειμώνα που ελκύει πάντα τους καλλιτέχνες, λόγω της αντικειμενικής δυσκολίας που παρουσιάζει. Είναι η φωτογράφιση χιονισμένων τοπίων και η αποτύπωση των λεπτομερειών επάνω στο λευκό χιόνι. Οι σκιές που δημιουργει το φως επάνω στο λευκό και οι παραστάσεις που δημιουργεί είναι πάντα μία πρόκληση στην οποία κανένας φωτογράφος δε μπορεί να γυρίσει την πλάτη.

Τέτοιες λοιπόν χειμωνιάτικες φωτογραφίες θα φιλοξενούνται στην Black Wall Gallery από τις 4 Δεκεμβρίου και θα προσπαθήσουν να βάλουν τους θεατές σε μία πιο χειμωνιάτικη διάθεση.

Καλλιτέχνες που συμμετέχουν:

Alexander Vershinin # Ρωσία, Annemarie Spiker # Ολλανδία, Brian Grogan # Καναδάς, Bruce Berkow # ΗΠΑ, Denise Le Duc # ΗΠΑ, Duncan Wherrett # Αγγλία, Heidi Barnes # ΗΠΑ, Heike Suhre # Ολλανδία, Ildiko Baranyi # Ρουμανία, Iva Brajdić # Κροατία, Jack Curran # ΗΠΑ, Kip Harris # Καναδάς, Len Speier # ΗΠΑ, Markus Hertrich # Γερμανία, Nicolas Raymond # ΗΠΑ, Pete McCutchen # ΗΠΑ, Petros Mitropoulos # Ελλάδα, Taiana Claudio # Ελβετία, Tom Pickarski # ΗΠΑ, Zvonimir Rendeli # Κροατία

  • Blank Wall Gallery: Υακίνθου 12 Κυψέλη τηλ. 694.3868.124  
  • Έναρξη: Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, 20:00
  • Διάρκεια: 4 Δεκεμβρίου έως 18 Δεκεμβρίου 2015
  • Είσοδος Ελεύθερη