Εκθέσεις φωτογραφίας Νέα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΗΣΤΙΝΙΔΗΣ: “ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ” – ΤΑΣΟΣ ΜΑΡΚΟΥ: “ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΦΩΣ”

Διάρκεια: 24 Μαρτίου – 19 Απριλίου 2016

Δύο ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας, με κοινό παρονομαστή το ανθρώπινο στοιχείο στο αστικό περιβάλλον, θα εγκαινιαστούν μαζί, στις 24 Μαρτίου (8μμ) στον Πολυχώρο Εικόνας Κούνιο.

 • «Άγνωστοι δίπλα μου» – Γιώργος Χρηστινίδης
  «…φωτογραφίζω ανθρώπους… ανθρώπους σκιές, αγνώστους που περνούν από δίπλα μου, φεύγουν και χάνονται παραμένοντας άγνωστοι και το ίδιο είμαι κι εγώ γι’ αυτούς. Αντιλαμβάνομαι το εφήμερο της ανθρώπινης ύπαρξης κι αναρωτιέμαι τι μένει από αυτή την ανθρώπινη παρουσία… από αυτό το δημόσιο πέρασμα και… κατά βάθος αναρωτιέμαι τι είναι ο ίδιος ο άνθρωπος. Είναι μια σκιά; Έχει η σκιά αποτύπωμα; Ποιο το νόημα όλων αυτών; Δεν ξέρω… Στ’ αλήθεια δεν ξέρω… και δεν ξέρω επίσης το λόγο, που κάνω τέτοιες εικόνες… ίσως γιατί μέσα από τους άλλους, θέλω να δω καλύτερα τον εαυτό μου… ίσως…
  Αυτό που ξέρω, είναι ότι φωτογραφίζω… κι όταν το κάνω αυτό, είμαι καλά…
Γιώργος Χρηστινίδης

Γιώργος Χρηστινίδης

Βιογραφικό σημείωμα

Ο Γιώργος Χρηστινίδης γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Α.Π.Θ., έκανε μεταπτυχιακά στη Σχολή Καλών Τεχνών, στο τμήμα Θεάτρου (Παραστασιολογία – Δραματολογία) του Α.Π.Θ. και είναι υποψήφιος διδάκτορας του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης στο γνωστικό αντικείμενο: Κινητική Μάθηση. Εργάζεται ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής σε Δημοτικό Σχολείο. Με τη φωτογραφία ασχολείται από το 1990 και είναι μέλος της φωτογραφικής ομάδας “Φωτοπόροι”. Έχει παρουσιάσει 1 ατομική έκθεση (“Φως Ηθοποιών Αποτυπώνοντας”) και συμμετείχε σε 10 ομαδικές (2ο και 3ο “Contrast/Αντίθεση, Φεστιβάλ Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης”, “Ανοιχτοί Τόποι”, “Εντός”, “Πόλη”, “Ταξιδεύοντας”, “Αναφορές”, για το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης, το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ κ.ά.).

E-mail: gchrist8@hotmail.gr

 • «Αναζητώντας το φως»  – Τάσος Μάρκου
  Η καθημερινότητα μας είναι συναρπαστική, γεμάτη από πολλές μικρές εκπλήξεις. Κανένας σκηνοθέτης δεν μπορεί να αποδώσει τη γοητεία του απρόσμενου, που γεννιέται κάθε στιγμή που περνάει στον δρόμο. H φωτογραφία δρόμου με τυχαίες σκηνές έχει ανεκτίμητη αξία στην κατανόηση μεταξύ των ανθρώπων και στο να μας δείξει, ποιοι είμαστε και πως φτάσαμε μέχρι εδώ, πως οι άνθρωποι μετακινούνταν, πως ντύνονταν, που ψώνιζαν και ότι άλλο έχει σχέση με την ζωή έξω στην πόλη. Η ειλικρινής φωτογράφιση στο δρόμο είναι σαν ένα αντιστραμμένο καλειδοσκόπιο, ένα απαραίτητο στιγμιότυπο της συλλογικής εμπειρίας μας στα κοινά μας διαστήματα. Στο project «Αναζητώντας το φως» προσπάθησα να αποδώσω το συναίσθημα των δρόμων και των ανθρώπων της Θεσσαλονίκης, αφήνοντας το φως να με οδηγήσει στο τελικό μου κάδρο. Κάπου ανάμεσα στο φως και την σκιά υπάρχει μια καθημερινότητα, που επαναλαμβάνεται αλλά ποτέ δεν είναι η ίδια.
Τάσος Μάρκου

Τάσος Μάρκου

Βιογραφικό σημείωμα

Ο Τάσος Μάρκου γεννήθηκε στη Λάρισα το 1983, από το 2006 διαμένει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος Τεχνικός Λήψης Φωτογραφίας του Δ.Ι.Ε.Κ Βόλου και ασχολείται επαγγελματικά με τη φωτογραφία από το 2004. Έχει εργαστεί σε πολλά φωτογραφικά πρακτορεία τύπου και εφημερίδες της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης καλύπτοντας πολιτικά, κοινωνικά και αθλητικά γεγονότα. Τώρα εργάζεται ως freelance φωτογράφος και συνεργάζεται με διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία. Είναι υπεύθυνος στο τμήμα φωτογραφίας ντοκουμέντου – φωτορεπορτάζ στη Φωτογραφική Ομάδα Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (Φ.Ο.Α.Π.Θ) κι από το 2014 μέλος στη φωτογραφική ομάδα “Φωτοπόροι”. Έχει πάρει μέρος σε εκθέσεις :“Contrast/Αντίθεση, Φεστιβάλ Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης 2014”, “Divercity” αρχιτεκτονική έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη, “Ταξιδεύοντας” ομαδική έκθεση της φωτογραφικής ομάδας Φωτοπόροι.

Email: mail@tasosmarkou.net

Τάσος Μάρκου

Τάσος Μάρκου

 • Πολυχώρος Εικόνας Κούνιο: Κομνηνών 24 (Λουλουδάδικα) τηλ. 2310271003
 • Διοργάνωση – επιμέλεια: Τάσος Σχίζας
 • Εγκαίνια: Πέμπτη 24 Μαρτίου στις 8:00 μ.μ.
 • Διάρκεια: 24 Μαρτίου – 19 Απριλίου 2016
 • Ωράριο λειτουργίας: Δευτ. 9:00-17:00, Τρ. 9:00-16:00, Τετ. 9:00-17:00, Πεμ. 9:00-18:30, Παρ. 9:00-16:00, Σαβ. 9:00-11:00, Κυρ. κλειστά