Νέα Νέα μοντέλα

HD PENTAX-D FA 24-70MM F/2.8 ED SDM

Διακρίνεται για την προσεγμένη ποιότητα κατασκευής του.

…Κι ενώ το teaser της Pentax για την επερχόμενη full fame καλά κρατεί, η εταιρία προχώρησε στην ανακοίνωση της επίσημης κυκλοφορίας του HD Pentax-D FA 24-70mm f/2.8 ED SDM.

Πρόκειται για ένα επαγγελματικό standard zoom, με κύκλο κάλυψης συμβατό με τη full frame, που προσφέρει την ιδιαίτερα δημοφιλή εστιακή κλίμακα 24-70mm και μέγιστο διάφραγμα f/2.8 σε όλο το εύρος. Φιλοδοξεί να γίνει ο βασικός φακός του επαγγελματία και απαιτητικού ερασιτέχνη που θα επιλέξουν σε λίγους μήνες να κινηθούν στην απόκτηση της νέας μηχανής της Pentax και μπορεί με ευκολία να ανταποκριθεί σε μεγάλο φάσμα φωτογραφικών εφαρμογών, από τοπίο και σπορ, μέχρι γάμο, πορτρέτο και ταξιδιωτική φωτογραφία. Διακρίνεται για την προσεγμένη ποιότητα κατασκευής και χάρη στις τσιμούχες που ενσωματώνει διατηρεί υψηλή ανθεκτικότητα σε συνθήκες βροχής, ομίχλης, χιονιού. Κοντολογίς είναι weather-resistant.

Διαθέτει συνολικά 17 οπτικά στοιχεία κατανεμημένα σε 12 ομάδες. Τρία από αυτά είναι τύπου ED (Extra Low Dispersion) και άλλα τέσσερα ασφαιρικά, διασφαλίζοντας συνολικά εξαιρετική ευκρίνεια σε όλην την επιφάνεια, χαμηλά επίπεδα χρωματικών εκτροπών κ.ο.κ. Όλα τα στοιχεία φέρουν την πολλαπλή επίστρωση High-Definition (HD) για ελαχιστοποίηση του flare, του ghosting και ελαχιστοποίηση των απωλειών φωτός. Με τη σειρά της, η ταχύτητα εστίασης εξασφαλίζεται στο Supersonic Direct-drive μοτέρ (SDM) που εκτός από άμεση απόκριση προσφέρει και αθόρυβη λειτουργία. Επίσης, το σύστημα Quick-Shift Focus που έχει αναπτύξει η Pentax δίνει στο φωτογράφο τη δυνατότητα άμεσης εναλλαγής από αυτόματη σε χειροκίνητη εστίαση.