Ενδιαφέρουν Νέα

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΛΤΟΥΚΗΣ: “ΜUSIC ON THE ROAD”

Nέο λεύκωμα και έκθεση για τον εμπνευσμένο φωτογράφο.

Nέο λεύκωμα φωτογραφίας του γνωστού Eλληνα φωτογράφου Βασίλη Κολτούκη που εστιάζει στους μουσικούς του κόσμου και εμπεριέχει 121 φωτογραφίες από τις χιλιάδες που έχει τραβήξει ο δημιουργός τα τελευταία 15 χρόνια.

Οι εικόνες του βιβλίου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ευρασία φιλοδοξούν να αποκαλύψουν σε εμάς την ομορφιά που κρύβουν οι νότες, τον οίστρο που συνεπαίρνει τους πλανόδιους ερμηνευτές, αλλά και τις εκπλήξεις που επιφυλάσσει το ταξίδι όταν περιπλανιέσαι χωρίς στόχο και παραδίνεσαι στη μαγεία της στιγμής. Ο φακός του Βασίλη Κολτούκη έχει απαθανατίσει γέροντες αλλά και πιτσιρίκια, μοναχικούς βιρτουόζους αλλά και ολόκληρα συγκροτήματα, ερασιτέχνες αλλά και επαγγελματίες, που το πρωί παίζουν στις πλατείες και το βράδυ σε μεγάλα ορχηστικά σχήματα.

Βασίλης Κολτούκης

Βασίλης Κολτούκης: San Martin Jilotepeque / Γουατεμάλα, 2010

Το απίστευτο οδοιπορικό του φωτογράφου είναι μια περιήγηση και όχι μια περιπλάνηση. Για όλους όσοι παραμένουν παιδιά της πόλης, μπήκε στην αφάνταστη περιπέτεια μιας Οδύσσειας, αποτυπώνοντας στιγμές σημαντικές για τους ανθρώπους. Μερικές φορές το ταξίδι του φαντάζει να είναι όχι μόνο σε διαφορετικούς τόπους αλλά και σε διαφορετικούς χρόνους.

Να σημειωθεί, τέλος, πως στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών θα φιλοξενηθεί, μεταξύ 24 Απριλίου – 9 Μαΐου 2015, παρουσίαση των εικόνων του φωτογράφου, με στιγμιότυπα από τη Γουατεμάλα, την Κούβα, την Αιθιοπία, την Ινδία, το Θιβέτ και από διάφορες άλλες χώρες του πλανήτη.

Βασίλης Κολτούκης

Βασίλης Κολτούκης: Ιviv / Oυκρανία, 2004