Εκθέσεις φωτογραφίας Νέα

“ΜΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ” ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα από μια δυναμική ομάδα!

Η Φωτογραφική Λέσχη Πάτρας – “ΗΔΥΦΩΣ”, με ιστορία και δράση 6 χρόνων στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη – Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Πατρέων διοργανώνει, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, φεστιβάλ φωτογραφίας στην πόλη, έως τις 30 Μαΐου.

Η Φ.Λ.Π. ΗΔΥΦΩΣ δεν στοχεύει μόνο στη παρουσίαση του έργου των μελών της, που πια αριθμούν τα 69 άτομα (δουλειά των οποίων φιλοξενείται έως τις 30 Μαΐου στην Αγορά Αργύρη) αλλά και στην παρουσίαση του έργου και άλλων φωτογραφικών λεσχών της Ελλάδος, όπως της Φωτογραφικής Λέσχης Λειβαδιάς, που παρουσιάζεται στα Παλαιά Δημοτικά Λουτρά έως τις 23 Μαΐου.

Επίσης, ως τις 30 Μαΐου στην Αγορά Αργύρη, γίνεται παράλληλη βιντεοπροβολή υλικού της έκθεσης Depression Era: Στην εποχή της Ύφεσης.

Η Φ.Λ.Π. ΗΔΥΦΩΣ κάνει ένα βήμα παραπέρα φέτος, ανοίγοντας ένα κύκλο παρουσίασης του έργου παλαιότερων μεγάλων ελλήνων φωτογράφων. Σε μια πρώτη συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη, παρουσιάζει έκθεση με τίτλο Φωτογραφικόν Πρακτορείον «Δ. Α. Χαρισιάδη». Η έκθεση αποτελείται από 57 ασπρόμαυρες φωτογραφίες (αντίγραφα από τα αρνητικά του δημιουργού) που ανήκουν στις ενότητες με τίτλους «Τοπίο», «Αρχαιότητες», «Υπαίθριος ζωή», «Στιγμιότυπα κοινωνικής ζωής», «Αρχιτεκτονική» και «Ναυπηγεία». Φιλοξενείται στη Δημοτική Πινακοθήκη ως τις 23 Μαΐου.

Εκτός από τις τέσσερις αυτές εκθέσεις, το φεστιβάλ περιλαμβάνει και παρουσιάσεις Πατρινών και μη δημιουργών, στο Συνεδριακό της Αγοράς Αργύρη  (13, 18, 20 και 22 Μαΐου).

Δείτε αναλυτικά ολόκληρο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ.

ΗΔΥΦΩΣ: ΜΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ 2015

ΗΔΥΦΩΣ: ΜΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ 2015