Ενδιαφέρουν Νέα

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ!

Ένα σεμινάριο με στόχο να συστηματοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί τις γνώσεις τους στη φωτογραφία.

Το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας σε συνεργασία με την Ανοικτή Φωτογραφική Ομάδα ΠΟΛΥΜΟΡΦΟ, διοργανώνουν διήμερο σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτικών για το Τοπικό Θεματικό Δίκτυο Πολιτιστικών Προγραμμάτων με το παραπάνω θέμα στις 12 και 13/12/2015 (ημέρες Σάββατο και Κυριακή) στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ -Πάτρας (Ηλέκτρας 12, Πάτρα).

Στόχος του σεμιναρίου θα είναι να συστηματοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί τις γνώσεις τους στις τεχνικές δημιουργικής φωτογραφικής σύνθεσης- επεξεργασίας και να ασκηθούν στην αισθητική της καλλιτεχνικής φωτογραφίας. Τέλος, θα υποστηριχθούν με προτεινόμενες δραστηριότητες στην οργανωμένη υλοποίηση του πολιτιστικού τους προγράμματος, ώστε να παρακινήσουν τους μαθητές να ασχοληθούν δημιουργικά με τη τέχνη της φωτογραφίας.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου περιλαμβάνει:

  • Σάββατο 12/12 (09:00 – 14:00)
    Τεχνικές φωτογραφικής λήψης – κανόνες σύνθεσης & αισθητικής της φωτογραφίας
  • Κυριακή 13/12 (09:00 – 14:00)
    Επεξεργασία Ψηφιακών Αρχείων – Δημοσίευση Φωτογραφικού Υλικού – Προτάσεις εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με μια φωτογραφική μηχανή

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί με τρόπο ώστε οι συμμετέχοντες να ενεργοποιηθούν και να εμπεδώσουν με πρακτικό τρόπο τις πληροφορίες και τις τεχνικές που θα αναπτυχθούν, γι αυτό συνίσταται να έχουν ως εξοπλισμό έναν φορητό υπολογιστή και μια φωτογραφική μηχανή.

Σε όσους συμμετάσχουν θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης στο πλαίσιο λειτουργίας του σχετικού τοπικού θεματικού Δικτύου Φωτογραφίας.