Νέα

PHOTONET DIARY & MARKET 2024

Μάθε πώς μπορείς να τα αποκτήσεις και να έχεις όλες τις πληροφορίες για την ελληνική φωτογραφική αγορά στα χέρια σου για ένα ολόκληρο χρόνο!

Το ετήσιο Ημερολόγιο μας, που φέτος συμπληρώνει 27 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης κυκλοφορίας, αγκαλιάζει το σύνολο των φωτογραφόφιλων της χώρας, είτε είναι επαγγελματίες είτε ερασιτέχνες φωτογράφοι!

Από το πρώτο του κιόλας έτος κυκλοφορίας (το 1998) το Photonet Diary αποτέλεσε την κορωνίδα των εκδόσεών μας – αγαπήθηκε και στηρίχτηκε με εξαιρετική θέρμη, τόσο από το αναγνωστικό του κοινό όσο και από την ελληνική αγορά. Οι εκδόσεις του για τη νέα χρονιά (έντυπη και ηλεκτρονική) έχουν ήδη μπει στο τελευταίο στάδιο προετοιμασίας τους.

Η ιστορία πίσω από την εικόνα του εξωφύλλου

Σήμερα αποκαλύπτουμε το εξώφυλλο του Photonet Diary 2024 που φιλοξενεί μια εντυπωσιακή λήψη τoυ καταξιωμένου Έλληνα φωτογράφου Κωνσταντίνου Σοφικίτη.

Ο Κωνσταντίνος Σοφικίτης | Φωτό: Facebook/csofikitis

Πώς προέκυψε αυτή; Ο ίδιος ο δημιουργός έγραψε σχετικά στη Lifo (9/6/19): “Για χάρη ενός φωτογραφικού πρότζεκτ βρεθήκαμε στην Μαδαγασκάρη. Την τελευταία χώρα πριν την Αυστραλία. Το τέταρτο μεγαλύτερο νησί στη γη. Ένα από τα φτωχότερα κράτη στον κόσμο με πάνω από το 92% κάτω από το όριο της φτώχειας. Σε ένα νησί με τοπία, εναλλαγές και χαρακτηριστικά μιας ολόκληρης Ηπείρου. Ένας τόπος που ο τουρισμός ακόμα δεν υφίσταται. Ήρθαμε εδώ και όπως πάντα ο στόχος ήταν η ιχνηλασία και η παρατήρηση ενός τόσο ιδιαίτερου τόπου και πληθυσμού με επιρροές από την Αφρική την νοτιοανατολική Ασία, την Ινδία και και την Γαλλία. Η περιπέτεια ξεκίνησε πριν αρχίσει τη ταξίδι όταν μάθαμε από κόσμο που είχε επισκεφτεί το νησί και από ταξιδιωτικούς οδηγούς που ξεφυλλίσαμε ότι δεν μπορείς να γυρίσεις το νησί χωρίς προσωπικό οδηγό. Αυτή η πληροφορία περισσότερο μας δημιούργησε την ανάγκη να το ανακαλύψουμε μόνοι μας παρά το αντίθετο, και όχι από αφέλεια η έλλειψη κατανόησης των κινδύνων αλλά γιατί ένα μέρος δεν είναι ποτέ το ίδιο αν το ανακαλύψεις μόνος σου ακόμα και να χαθείς η να μην φτάσεις και ποτέ. Με έναν χάρτη, διαφορές πληροφορίες για το πού και πώς θα φτάσουμε στα σημεία που θέλαμε, διάθεση αναζήτησης, καλή μουσική υπομονή και μπόλικο χιούμορ ξεκίνησε η ιχνηλασία στη Μαδαγασκάρη. Μέσα σε περίπου ένα μήνα, διασχίσαμε σχεδόν όλη τη χώρα με τοπικά μέσα μεταφοράς. Αμέτρητες ώρες, νύχτες και μέρες μέσα σε δείγματα φορτηγών σε συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης και ατέλειωτες μέρες και νύχτες μέσα σε πιρόγες ψαράδων που χρησιμοποιούσαν τεχνολογίες από την εποχή εκατοντάδων χρόνων πίσω στο κανάλι της Μοζαμβίκης. Χαθήκαμε στις ζούγκλες ακόμα πιο απομονωμένων νησιών γνωρίζοντας φυλές που ελάχιστη επαφή με τον πολιτισμό είχαν. Μας ληστέψανε αστυνομικοί, βρεθήκαμε νύχτα σε μέρη που επισκέπτεσαι μόνο την μέρα. Σε περίπου ένα μήνα προσπαθήσαμε να αντιληφθούμε έναν μοναδικό τόπο μέσα από τις απομονωμένες φυλές, το αστικό περιβάλλον και τους ρυθμούς της ζωής της πρωτεύουσας της Μαδαγασκάρης, τα δραματικά τοπία, τα ψαροχώρια, την ζούγκλα, τον τρόπο ψυχαγωγίας των ντόπιων, τις συνήθειες των ψαράδων την δικιά τους περιέργεια που μας γνώρισαν που ήταν όμοια με την δικιά μας.”

Τι θα βρείτε στο Photonet Diary 2024

Στις 400+ σελίδες του (16x16cm) παρουσιάζονται αναλυτικά, μεταξύ άλλων:

 • Εισαγωγείς – κατασκευαστές φωτογραφικών ειδών – αντιπροσωπείες
 • Εμπόριο φωτογραφικών ειδών & drones
 • Φωτογραφικά εργαστήρια και εργαστήρια βίντεο
 • Άλμπουμ κορνίζες – πλαίσια – φακελοποιεία
 • Επισκευαστές φωτογραφικών μηχανών, φλας & drones
 • Επαγγελματικά σωματεία & Eνώσεις φωτογράφων
 • Σχολές φωτογραφίας & κινηματογράφου – Σεμινάρια
 • Αντιπροσωπείες – εξοπλισμός video, κινηματογραφικά είδη – post production
 • Ενοικιάσεις studio, φωτογραφικού εξοπλισμού και video
 • Eπίσημες αργίες
 • Χρήσιμα τηλέφωνα Υγείας
 • Συνοπτικά ημερολόγια 2024 – 2025

Το Photonet Diary, μέσα σε όλη αυτή τη μακρά περίοδο της κυκλοφορίας του, είναι στο ξεκίνημα του κάθε έτους πιστό στο ραντεβού με το κοινό του! Δεν έλειψε ούτε μια χρονιά και δεν άλλαξε ποτέ το σκοπό του: παραμένει σταθερά ημερήσιο, προκειμένου να μπορεί να καλύψει αντικειμενικά τις ανάγκες του χρήστη του, που το αντιμετωπίζει διαχρονικά ως καθημερινό εργαλείο δουλειάς. Ακόμα και οι πολλαπλές οικονομικές αντιξοότητες των χρόνων της ύφεσης δεν άλλαξαν αυτή την εκδοτική σταθερά, παρά το αυξημένο κόστος που κληθήκαμε/καλούμαστε να αναλάβουμε.

Ενώ όμως το μέγεθος της έκδοσης παραμένει αδιατάρακτο, δεν συμβαίνει το ίδιο με το περιεχόμενό του: χάρη στην επικοινωνία που διατηρούμε καθόλη τη διάρκεια κάθε έτους με εσάς τους αποδέκτες του και το συνεχές feedback που μας παρέχετε, είμαστε σε θέση να κάνουμε σχεδόν σε κάθε νέα έκδοση αλλαγές (μικρότερες ή μεγαλύτερες ανάλογα με τις ανάγκες) προκειμένου να το κρατάμε διαρκώς επικαιροποιημένο σε ύλη και σχεδιασμό, έτσι ώστε να καλύπτει όλες τις ανάγκες του σύγχρονου αναγνώστη.

Στα πλαίσια αυτά, ήδη από το 2021, υλοποιήθηκε ένα ακόμα (διπλό!) άλμα του Photonet Diary:

 • Διευρύνθηκε θεαματικά το κοινό του, αγκαλιάζοντας πλέον, πέραν του επαγγελματία, και τον ερασιτέχνη φωτογράφο, ο οποίος απέκτησε τη δυνατότητα να το προμηθεύεται επίσης!
 • Προσέλαβε και ψηφιακή υπόσταση (ως e-edition) που φέτος θα έχει τον τίτλο Photonet Market 2024. H έκδοση αυτή διαβάζεται σε PC/Μac/tablet/smartphone και περιέχει όλες τις πληροφορίες της αγοράς που σημειώθηκαν αναλυτικά παράνω (βλ. σχετικά bullet points) και τα οποία φιλοξενούνται κάθε χρόνο στο πρώτο section του έντυπου Ημερολογίου.

Πώς θα αποκτήσω το Photonet Diary 2024 (έντυπο);

Είτε είστε επαγγελματίας είτε ερασιτέχνης φωτογράφος, εφόσον επιθυμείτε να λάβετε το έντυπο Photonet Diary 2024 στείλτε μας συμπληρωμένη μέχρι την Παρασκευή 15 Δεκεβρίου 2023 (ώρα 23:59:59) τη φόρμα που ακολουθεί. To σχετικό κόστος είναι 10€.

Πώς θα αποκτήσω το Photonet Market 2024 (e-edition); 
 • ΕΙΜΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ: Αν έχετε λάβει τo Photonet Market 2023 σε ηλεκτρονική μορφή, δεν χρειάζεται να κάνετε απολύτως τίποτα: το Photonet Market 2024 θα παραδοθεί στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση ΔΩΡΕΑΝ με τον ίδιο ακριβώς τρόπο! Αν, όμως, φέτος, κάνετε την παραγγελία του για πρώτη φορά, στείλτε μας συμπληρωμένη μέχρι την Παρασκευή 15 Δεκεβρίου 2023 (ώρα 23:59:59) τη φόρμα που ακολουθεί.
 • ΕΙΜΑΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ: Δεν απαιτείται να συμπληρώσετε τη φόρμα που ακολουθεί. Μπορείτε να αποκτήσετε το Photonet Market 2024 απευθείας από τη σελίδα μας στο Magzter αμέσως μόλις αυτό γίνει διαθέσιμο στις αρχές του Ιανουαρίου 2024!

ΦΟΡΜΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ

Προτού τη συμπληρώσετε, διαβάστε με προσοχή τις παρακάτω πληροφορίες:

 • Στο section “Tίτλος Έκδοσης” της Παραγγελίας Αγοράς που ακολουθεί, πληκτρολογήστε DIARY 2024 ή ΜΑRKET 2024 ανάλογα με την επιλογή σας.
 • Κόστος αγοράς έντυπου Photonet Diary 2024: 10€
 • Κόστος αγοράς Photonet Market  2024: 4€ (ΔΩΡΕΑΝ εφόσον είστε επαγγελματίας)