Νέα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Π.Ο.Φ. – ΤΟΣΚΑ: ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ!

Αναστέλλεται η πανελλαδική κινητοποίηση της Τετάρτης 28/2/18.

Ελπίδες για λύση στο θέμα της φωτογράφισης ταυτοτήτων άφησε η συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων με τα στελέχη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη! Ο Αναπληρωτής Υπουργός Νικόλαος Τόσκας έδωσε κατεύθυνση να παγώσει η Κυβερνητική Υπουργική Απόφαση και να επανεξετάσει η Επιτροπή την πρόταση των φωτογράφων, με χρονικό όριο την ερχόμενη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018, ώστε να απαντήσει στην Π.Ο.Φ.

Στην προγραμματισμένη συνάντηση της Ομοσπονδίας με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από πλευράς Υπουργείου συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Νικόλαος Τόσκας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριος Αναγνωστάκης και ο Επιτελάρχης Στρατηγός κ. Μιχάλης Καραμαλάκης. Συνεπικουρούμενοι από το Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ κ. Καββαθά, την Π.Ο.Φ. εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος της Σπύρος Διαμαντόπουλος, ο Γεν. Γραμματέας Ανδρέας Ανδρεόπουλος και ο σύμβουλος Βασίλης Στάμος.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που λάβαμε από την Π.Ο.Φ. (26/2/18), τα δεδομένα αναφορικά με τη συνάντηση ήταν τα ακόλουθα:

Η επιτροπή της Π.Ο.Φ. εξέθεσε τις προτάσεις της και εν κατακλείδι πρότεινε στον Αναπληρωτή Υπουργό έναν τρόπο που αυξάνει την ασφάλεια του εγγράφου, μειώνει το κόστος του και ελαχιστοποιεί τον φόρτο εργασίας στα τμήματα. Ο κ. Τόσκας έδωσε κατεύθυνση να παγώσει η Κυβερνητική Υπουργική Απόφαση και να επανεξετάσει η Επιτροπή την πρόταση των φωτογράφων, με χρονικό όριο την ερχόμενη Δευτέρα 5 Μαρτίου, ώστε να απαντήσει στην Π.Ο.Φ.

Κατόπιν αυτού, το έκτακτο ΔΣ της Π.Ο.Φ. επί τόπου αποφάσισε την αναστολή της πανελλαδικής κινητοποίησης της Τετάρτης 28/2, καλώντας τα Σωματεία – Μέλη να είναι σε επαγρύπνηση για
υλοποίηση του κλεισίματος την επόμενη εβδομάδα.

Το ΔΣ χαιρετίζει τα Σωματεία πανελλαδικά καθώς και τις εκατοντάδες των Συναδέλφων Φωτογράφων που βγήκαν στους δρόμους τη Δευτέρα 26/2/18. Καλούμε τα Σωματεία με όλα τα μέλη τους να συνδράμουν στην προσπάθεια για να δημοσιοποιηθεί το πρόβλημα του κλάδου και η πρόταση της Π.Ο.Φ. με κάθε μέσο.

Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε έξω από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τη Δευτέρα 26/2/18. Φωτό: © Α. Ανδρεόπουλος

Υ.Γ.: Σύσσωμο το ΔΣ της Π.Ο.Φ. εξέφρασε την οδύνη του για την απώλεια του Επίτιμου Προέδρου της Π.Ο.Φ., Δημήτρη Αντωναρόπουλου. Οι συνάδελφοι θα τον αποχαιρετήσουμε αύριο Τρίτη 27/2 στις 15.00, στο Κοιμητήριο της Κηφισιάς.