Νέα

Ο Α. ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ!

To Φεβρουάριο του 2008 είχε εκλεγεί πρόεδρος του τότε Συνασπισμού (ΣΥΝ), σε ηλικία 34 ετών. Διετέλεσε Πρωθυπουργός της Ελλάδας από τον Ιανουάριο του 2015 ως τον Ιούλιο το 2019.

Όπως τόνισε ο ίδιος, εκκινούν άμεσα οι διαδικασίες “για τη νέα ηγεσία και τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ” αλλά εκείνος δεν θα είναι υποψήφιος εκ νέου!

“Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι η πρώτη προτεραιότητα” υπογράμμισε ο απερχόμενος επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανακοινώνοντας την άμεση προσφυγή στις νέες διαδικασίες. Δρομολογείται, πλέον, η εκλογή νέας ηγεσίας απευθείας από τα μέλη του κόμματος, με στόχο την “βαθιά ανανέωση και την επανίδρυσή του”.

Μιλώντας, πριν λίγο στο Ζάππειο, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε μεταξύ άλλων:

  • Η απόφασή μου έχει ένα στοιχείο προσωπικής πρόκλησης. Να αποδείξω με τη στάση και το παράδειγμά μου πως στην πολιτική που αναφέρεται σε αξίες, μπορείς να είσαι και πιο χρήσιμος και χωρίς αξιώματα. Η μάχη για τις ιδέες και την προσφορά δεν ορίζεται από την καρέκλα που μπορεί να κατέχει κανείς
  • Ήμουν ο πρώτος στην Ιστορία Αριστερός πρωθυπουργός της χώρας. Κάθε μέρα ήταν μέρα μάχης. Αντιμετωπίσαμε μια εχθρική Ευρώπη και μια συμμαχία δανειστών που μας θεωρούσε άξιους τιμωρίας. Αντιμετωπίσαμε εκβιασμούς με συμπαραστάτες μέσα στη χώρα. Και σήμερα, που είναι σημαντική μέρα για μένα, δηλώνω περήφανος για όσα πετύχαμε, για την έξοδο από τα μνημόνια, τη διεθνή εικόνα που αποκαταστήσαμε, για την επούλωση της κοινωνίας, για την ιστορική συμφωνία των Πρεσπών. Αυτό το έργο είναι δικό σας και δικό μας.
  • Θα συνεχίσω να είμαι δίπλα σε όσους μας στήριξαν. Το ταξίδι συνεχίζεται. Μπορεί κάποιοι να χαίρεσται με την απόφασή μου, άλλοι να λυπάστε. Τα επόμενα χρόνια δεν θα είναι εύκολα για κανέναν μας. Ζούμε σε μια περίοδο έντονων εντάσεων. Η πίστη στις αξίες μας και η προσήλωσή μας στη Δημοκρατία και την Ελευθερία, η αλληλεγγύη, η αγάπη για την πατρίδα, η ενότητα, είναι ο δρόμος για να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του:

 


Aρθρογράφος

Photonet Staff

Νέα, ειδήσεις, άρθρα, αναλύσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, έρευνες, portfolios και κουίζ, από τo σύνολο των μελών της συντακτικής μας ομάδας, καθώς και από το δίκτυο των ανταποκριτών και συνεργατών του περιοδικού σε όλη την Ελλάδα.