Εκθέσεις φωτογραφίας Νέα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «VOGUE 100: Α CENTURY OF STYLE»

Εικόνες – σύμβολα της μόδας για τον αιώνα που πέρασε!

Ένα αιώνα ζωής συμπληρώνει το 2016 η βρετανική Vogue, το πασίγνωστο γυναικείο περιοδικό μόδας. Στα πλαίσια των απαραίτητων εορτασμών για την επέτειο, ετοιμάζεται στο Λονδίνο μία φωτογραφική έκθεση, με μοντέλα από όλες τις δεκαετίες της ιστορικής πορείας του περιοδικού.

Vogue 1966

1966: Το εξώφυλλο που κοσμούσε το τεύχος που σηματοδούσε τα 50 χρόνια του περιοδικού.

Η έκθεση αυτή προετοιμάζεται εδώ και τρία χρόνια, καθώς αναζητήθηκαν οι πρωτότυπες εκτυπώσεις, 280 από τις οποίες προέρχονται από το αρχείο του εκδοτικού οίκου Conde Nast αλλά και από διεθνείς συλλογές. Θα φιλοξενηθεί στην National Portrait Gallery της αγγλικής πρωτεύουσας. Τα εγκαίνια είναι προγραμματισμένα για τις 11 Φεβρουαρίου 2016. Θα διαρκέσει έως τις 22 Μαΐου.

Vogue 1992

Απρίλιος 1992: Christy Turlington, Linda Evangelista, Cindy Crawford, Karen Mulder, Elaine Irwin, Niki Taylor, Yasmeen Ghauri, Claudia Schiffer, Naomi Campbell και στο κέντρο η Tatjana Patitz. Φωτογράφος ο Patrick Demarchelier.

Φωτογράφοι όπως οι Peter Lindbergh, Corinne Day, Helmut Newton, Μario Testino και μοντέλα όπως οι Κate Mosh, Linda Evangelista, Claudia Schiffer κυριαρχούν μπροστά και πίσω από τις λήψεις που θα παρουσιαστούν.

Εκτός από τις εικόνες, θα αναδειχθεί επίσης η καλλιτεχνική επιμέλεια αλλά και ο γραφιστικός σχεδιασμός του περιοδικού: σε μια ειδική προθήκη, θα εκτίθενται εξώφυλλα και κασέ σελίδων από 100 τεύχη της αγγλικής έκδοσης.