Πρόκειται για ένα βιβλίο με φωτογραφίες και προσωπικές μαρτυρίες του Έλληνα δημιουργού που κυκλοφόρησε σε 100 αριθμημένα και υπογεγραμμένα αντίτυπα, εκ των οποίων μόνο τα 80 είναι προς πώληση.
Μέσα σε ένα πολυτελές, πανόδετο, χειροποίητο κουτί μεγέθους49Χ38Χ 6εκ. υπάρχει υπογεγραμμένο, στο όνομα του συλλέκτη, το βιβλίο Dimitris Yeros Photographing Gabriel García Márquez που κυκλοφόρησε πρόσφατα, από τις εκδόσεις Kerber PhotoArt, στην αγγλική γλώσσα και δύο αριθμημένες και υπογεγραμμένες φωτογραφίες με πασπαρτού, έτοιμες για να κορνιζωθούν, μέσα σε πολυτελές, χοντρό, πανόδετο ντοσιέ.
Το βιβλίο αποτελείται από 136 σελίδες, μεγέθους 30Χ24 εκ., έχει σκληρό εξώφυλλο και κουβερτούρα και περιλαμβάνει έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες που έκανε ο Δημήτρης Γέρος κατά τις συναντήσεις του με τον μεγάλο συγγραφέα στο Μεξικό και την Κολομβία και οι οποίες τον παρουσιάζουν σε μερικές από τις πιο όμορφες στιγμές των τελευταίων του χρόνων, πιστεύοντας ότι θα αποτελέσει ένα ισχυρό ενθύμιο, μια τρυφερή ανάμνηση για όλους όσους τον γνωρίσανε και τον αγαπήσανε μέσα από τα βιβλία του.
Οι φωτογραφίες είναι σε μέγεθος 40Χ30 εκ. Η ασπρόμαυρη φωτογραφία είναι φτιαγμένη με τον παραδοσιακό τρόπο της ασημοτυπίας ενώ η έγχρωμη είναι μουσειακής ποιότητας, τυπωμένη με inkjet σε βαμβακερό χαρτί Hahnemühle. Kαι οι δύο φωτογραφίες είναι αριθμημένες και υπογεγραμμένες στην πίσω πλευρά. Εάν επιθυμείτε, μπορούν να αριθμηθούν και να υπογραφούν μπροστά, δεξιά κάτω, στο λευκό περιθώριο της φωτογραφίας.
Η τιμή του κάθε βιβλίου είναι 1.200€ (αντί της κανονικής που είναι 1.350€) και αναμένεται πως θα αυξάνεται καθώς θα λιγοστεύουν τα αντίτυπα.
Τον πρόλογο του βιβλίου έχει γράψει ο διακεκριμένος εγγλέζος κριτικός Τέχνης Edward Lucie Smith. Εκεί διαβάζουμε, ανάμεσα στα άλλα, ότι: «Το βιβλίο αυτό είναι γοητευτικό επειδή μας δείχνει πλευρές ενός από τους μεγαλύτερους συγγραφείς της εποχής μας. Κάθε φωτογραφία διαφέρει σε κάτι από τις άλλες. Καθεμιά απεικονίζει μια πολυσύνθετη προσωπικότητα – τόσο πολυσύνθετη που δεν διακρίνεται ξεκάθαρα. Θα μπορούσαμε ακόμα και να πούμε ότι καθεμιά είναι μια στοργική προδοσία.
Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι όσοι ξεφυλλίζουν τις σελίδες αυτού του βιβλίου θα συλλάβουν τον εαυτό τους να κοιτάζει τις φωτογραφίες όχι μόνο μια φορά, αλλά ξανά και ξανά. Η ουσία του Μαγικού Ρεαλισμού στη λογοτεχνία είναι ότι επιδιώκει να αναπαραστήσει όχι μόνο την εξωτερική πραγματικότητα, αλλά και τη λειτουργία ενός εσωτερικού βασιλείου που συνδέεται με την πραγματικότητα, αλλά ταυτόχρονα, με κάποιον μαγικό τρόπο, την υπερβαίνει.
Αυτό ακριβώς κάνουν εδώ αυτά τα πορτρέτα, χάρη στη μαγεία του φακού».
Τον εκτενή επίλογο έγραψε ο ίδιος ο φωτογράφος για να περιγράψει τη σχέση του με τον συγγραφέα καθώς και περιστατικά της φωτογραφήσεως.