Νέα μοντέλα

ΝΕΟΙ ΦΑΚΟΙ ΝΙΚΟΝ

Κυκλοφόρησε ο επαγγελματικός φακός πορτραίτων NIKKOR Z 85mm f/1.2 S και ο ευρυγώνιος φακός τύπου pancake NIKKOR Z 26mm f/2.8.

Ας γνωρίσουμε αναλυτικά τα νέα μοντέλα!

Βελτιστοποιημένος για την αξιοσημείωτη ικανότητα συλλογής φωτός της μοντούρας Z, ο NIKKOR Z 85mm f/1.2 S υπόσχεται μοναδική φωτεινότητα και λεπτομέρεια. Ανοίγει νέες δυνατότητες αισθητικού ελέγχου, σύμφωνα με την εταιρία, παρέχοντας στους φωτογράφους τη δυνατότητα να επαναπροσδιορίσουν τι μπορεί να κάνει ένας φακός πορτραίτων.

Η ποιότητα ανάλυσης αυτού του επαγγελματικού φακού πορτραίτων φροντίζει για την πιστή αναπαραγωγή των τόνων του δέρματος και μικρών λεπτομερειών στα ρούχα ή στο μακιγιάζ. Σε συνδυασμό με το εξαιρετικά ρηχό βάθος πεδίου του φακού και το κρεμώδες bokeh του, οι εικόνες αποκτούν σχεδόν τρισδιάστατη ποιότητα. Το ίδιο το bokeh είναι κατά τη Nikon “τέλεια στρογγυλό, με ομαλή διαβάθμιση και χωρίς ορατά χρωματικά σφάλματα, ακόμη και γύρω από τις σημειακές πηγές φωτός. Για όσους περιλαμβάνουν στο δημιουργικό τους όραμα τις σκηνές με δραματικό κόντρα φως, τα διπλά είδωλα και οι αντανακλάσεις αποκλείονται αποτελεσματικά. Ακόμη και όταν φωτογραφίζετε απευθείας σε πηγές σκληρού φωτός, θα έχετε τα πιο ευκρινή και καθαρά αποτελέσματα.”

Η αυτόματη εστίαση είναι λεπτομερής, επιτρέποντας στους φωτογράφους να αντιμετωπίζουν με σιγουριά τις προκλήσεις των λήψεων με f/1.2 και του απίστευτα λεπτού εστιακού επιπέδου. Τα χειριστήρια είναι πλήρως προσαρμόσιμα και εύκολα προσβάσιμα, προκειμένου να πραγματοποιούνται λήψεις χωρίς απώλεια της οπτικής επαφής με το θέμα. Επιπλέον, το συμπαγές σώμα είναι εκτενώς στεγανοποιημένο για να διασφαλίσει ότι οι φωτογράφοι μπορούν να εργάζονται χωρίς να ανησυχούν για τον φακό, ακόμη και σε συνθήκες με πολλή σκόνη ή με άστατο καιρό.

Σύνοψη βασικών λειτουργιών

  • Κλασική εστιακή απόσταση 85 mm: για πορτραίτα μόδας και καλλιτεχνικά πορτραίτα, καθώς και editorial ή πορτραίτα σε εκδηλώσεις.
  • Εξαιρετικά γρήγορο μέγιστο διάφραγμα f/1,2: επιτρέπει εξαιρετικό αισθητικό έλεγχο σε οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού. Οι φωτογράφοι μπορούν να εργαστούν με εξαιρετικά ρηχό βάθος πεδίου και να απομονώσουν ακόμη και τις πιο μικρές λεπτομέρειες.
  • Εκπληκτικό bokeh: το στρογγυλό διάφραγμα 11 λεπίδων και η προηγμένη οπτική κατασκευή αποδίδουν μεγάλο και απαλό bokeh, τέλεια στρογγυλευμένο και με ομαλή διαβάθμιση, χωρίς χρωματικά σφάλματα, ακόμη και γύρω από σημειακές πηγές φωτός.
  • Οπτικά στοιχεία S-Line: εκπληκτική ισχύς ανάλυσης για λεπτομέρεια και ακρίβεια στην αναπαραγωγή του τόνου του δέρματος, μοτίβων και υφών. Η καθαρότητα των χρωμάτων και της αντίθεσης στο σύνολο του κάδρου είναι συγκλονιστική.
  • Απελευθερωτική διαύγεια: τα ειδικά στοιχεία φακού και η ανακλαστική νανοκρυσταλλική επίστρωση της Nikon ελέγχουν τη διασπορά του φωτός και αποτρέπουν τα διπλά είδωλα, τις αντανακλάσεις.
  • Απόλυτα ακριβές σύστημα πολλαπλής εστίασης: δύο ομάδες στοιχείων φακών που κινούνται με τέλειο συγχρονισμό για να διατηρούν το επιδιωκόμενο σημείο εστίασης σε απόλυτη εστίαση, ακόμη κι όταν τα θέματα κινούνται ελεύθερα.
  • Συναρπαστικά κινηματογραφικός: στις λήψεις video, το εξαιρετικά ρηχό βάθος πεδίου και το συγκλονιστικό bokeh, καθιστούν αυτόν τον φακό την τέλεια επιλογή για τα κοντινά πλάνα. Στις λήψεις video εξασφαλίζεται αθόρυβη αυτόματη εστίαση και σταθερός έλεγχος διαφράγματος.
  • Προσαρμόσιμος: μπορούν να αντιστοιχιστούν λειτουργίες στο κουμπί L-Fn και στον δακτύλιο ελέγχου χωρίς κλικ.
  • Ανθεκτικός: το συμπαγές σώμα περιλαμβάνει εκτενή στεγανοποίηση στις συνδέσεις και τα κουμπιά του και ένας ελαστικό δακτύλιος προστατεύει τη μοντούρα του φακού από τη σκόνη, τη βρομιά και τα σταγονίδια.

NIKKOR Z 26mm f/2.8

Με βάρος 125 g (περίπου) και μήκος μόλις 23,5 mm (περίπου), αυτός ο εξαιρετικά λεπτός και ελαφρύς ευρυγώνιος φακός σταθερής εστιακής απόστασης είναι κατάλληλος για δημιουργικές, αυθόρμητες φωτογραφίσεις. Είναι τόσο διακριτικός που δίνει νέο νόημα στη λέξη. Ακόμη και το σκίαστρο φακού μπαγιονέτ που περιλαμβάνεται δεν προσθέτει ουσιαστικά όγκο και μπορούν να τοποθετηθούν στο σκίαστρο φίλτρα 52 mm για ακόμη περισσότερες δημιουργικές επιλογές. Παρά το πολύ μικρό του μέγεθος, αυτός ο φακός τύπου pancake διαθέτει στιβαρή κατασκευή: η μοντούρα του είναι μεταλλική ενώ το κυρίως σώμα του και όλα τα κινούμενα μέρη του έχουν στεγανοποιηθεί για προστασία από τη σκόνη και τα σταγονίδια νερού.

Η ευρεία μοντούρα Z συνδυάζεται με το ευρύ μέγιστο διάφραγμα f/2.8 του φακού για να εξασφαλίζει άριστη απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ενώ οι φωτογράφοι μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν μεγαλύτερες ταχύτητες κλείστρου για να παγώνουν τη δράση χωρίς απώλειες σε φωτεινότητα.

Για τις πιο κοντινές λήψεις, η εστίαση είναι ευκρινής ακόμη και με τη φωτογραφική μηχανή μόλις 20 cm μακριά από τα θέματα και το bokeh μπορεί να τονιστεί στις κοντινές αποστάσεις για θαμπάδα φόντου με εντυπωσιακή εμφάνιση. Οι βιντεογράφοι και οι vlogger επωφελούνται από το μεγάλο εύρος ορατότητας και τη μειωμένη αλλαγή γωνίας θέασης κατά την αλλαγή εστίασης για να τραβούν πανέμορφα πλάνα, ιδανικά για οτιδήποτε: από επιβλητικά video από ευρείες γωνίες έως συνεντεύξεις που δημιουργούν μια πραγματική αίσθηση του χώρου.

Σύνοψη βασικών λειτουργιών

  • Eυρυγώνιος φακός τύπου pancake σταθερής εστιακής απόστασης 26 mm: ευέλικτη εστιακή απόσταση 26 mm (ισοδύναμη 39 mm σε φωτογραφικές μηχανές φορμά DX) με γρήγορο διάφραγμα f/2,8. Αποτυπώστε με καθαρότητα και ευκρίνεια σε χαμηλό φωτισμό ή παγώστε τη δράση χωρίς απώλειες σε φωτεινότητα.
  • Ο λεπτότερος ευρυγώνιος φακός πλήρους κάδρου της σειράς Nikon Z: με βάρος μόλις 125 g (περίπου) και μήκος 23,5 mm (περίπου).
  • Εξαιρετικές κοντινές λήψεις: η ελάχιστη απόσταση εστίασης μόλις 20 cm εξασφαλίζει τις κοντινές λήψεις, ενώ το ευρύ διάφραγμα επιτρέπει στους χρήστες να τονίζουν το bokeh για όμορφο θαμπό φόντο.
  • Εξαιρετικός για λήψεις video: το μεγάλο εύρος ορατότητας και η μειωμένη αλλαγή γωνίας θέασης κατά την αλλαγή εστίασης επιτρέπουν στους χρήστες να τραβούν πανέμορφα πλάνα με ευκολία.
  • Προσαρμόσιμος δακτύλιος ελέγχου: ο ομαλός, άηχος δακτύλιος ελέγχου μπορεί να ρυθμιστεί για να ελέγχει το l ISO, το διάφραγμα, την αντιστάθμιση έκθεσης και άλλα.
  • Έτοιμος για φίλτρα: τα φίλτρα 52 mm τοποθετούνται στο παρεχόμενο σκίαστρο φακού μπαγιονέτ.

 






Aρθρογράφος

Κωνσταντίνος Φλώρος

Στην Νexus Publications AΕ από το 1998, είναι σήμερα ο Διευθυντής Εκδόσεων της εταιρίας. Mέλος της EISA (Expert Imaging and Sound Association) από το 2003. Μέλος της Ένω­σης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Tύπου (EΣΠΗΤ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΙFJ) από το 2005.