Νέα μοντέλα

Η NIKON ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ THN ΕΚΔΟΣΗ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ 3.00 ΓΙΑ ΤHN Z 9

Η νέα αναβάθμιση λογισμικού προσφέρει συναρπαστικές νέες δυνατότητες τόσο για λειτουργίες video όσο και για φωτογραφίες, καθώς και βελτιωμένη λειτουργικότητα και χαρακτηριστικά οθόνης που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των χρηστών.

Η Nikon ανακοίνωσε την κυκλοφορία της έκδοσης λογισμικού 3.00 για το κορυφαίο μοντέλο φωτογραφικής μηχανής mirrorless πλήρους κάδρου της, τη Z 9!

Οι νέες δυνατότητες video περιλαμβάνουν τη μείωση τρεμουλιάσματος υψηλής συχνότητας και το zoom υψηλής ανάλυσης, μια λειτουργία που επιτρέπει zoom υψηλής ανάλυσης που επεκτείνει αποτελεσματικά το εύρος του τηλεφακού, ανεξάρτητα από τον φακό που χρησιμοποιείται. Οι νέες δυνατότητες φωτογραφιών περιλαμβάνουν την προσθήκη μιας επιλογής C60 στη λειτουργία Αποτύπωση καρέ σε υψηλή ταχύτητα, που επιτρέπει τη συνεχή λήψη υψηλής ταχύτητας στα περίπου 60 fps σε φορμά DX.

Η αναβάθμιση λογισμικού προσφέρει επίσης στους χρήστες μια πιο άνετη ροή εργασίας με βελτιωμένες επιλογές αναπαραγωγής για εικόνες που λαμβάνονται σε ριπές συνεχών λήψεων υψηλής ταχύτητας.

Για να ανταποκριθούν ακόμη περισσότερο στις ανάγκες βελτιωμένης προβολής και λειτουργικότητας των επαγγελματιών, ο αριθμός των κουμπιών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως προσαρμοσμένα στοιχεία ελέγχου και η επέκταση των προσαρμόσιμων λειτουργιών έχουν αυξηθεί. Επιπρόσθετα, οι εικόνες και το μενού μπορούν να εμφανιστούν σε κατακόρυφο προσανατολισμό κατά τη λειτουργία αναπαραγωγής και έχουν προστεθεί νέες επιλογές μεγέθους εικόνας για το φορμά DX. Στις υπόλοιπες βελτιώσεις περιλαμβάνεται ένα εκτεταμένο όριο λειτουργίας AF σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και μείωση της μετάβασης της θέσης εστίασης σε κάποιο εμπόδιο στο προσκήνιο που κρύβει στιγμιαία το θέμα.

 


Aρθρογράφος

Κωνσταντίνος Φλώρος

Στην Νexus Publications AΕ από το 1998, είναι σήμερα ο Διευθυντής Εκδόσεων της εταιρίας. Mέλος της EISA (Expert Imaging and Sound Association) από το 2003. Μέλος της Ένω­σης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Tύπου (EΣΠΗΤ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΙFJ) από το 2005.