Market Photonet Studies Νέα

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ – 29 & 30/1/16: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ AFTER EFFECTS – “VIDEOGRAPHY” FOR PHOTOGRAPHERS

Μια σημαντική ευκαιρία επιμόρφωσης για τους φωτογράφους της Κρήτης!

To Photonet οργανώνει διήμερο σεμινάριο για το πρόγραμμα Αdobe After Effects, στο Ηράκλειο της Κρήτης, την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου και το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016, στο ξενοδοχείο CAPSIS ASTORIA. Εισηγητής ένας από τους βαθύτερους γνώστες του προγράμματος στην Ελλάδα: ο Γιώργος Μάκαρης.

Adobe After Effects

O εισηγητής

Ο Γιώργος Μάκαρης γεννήθηκε στο Λονδίνο της Μ. Βρετανίας και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Animation και Media στο πανεπιστήμιο του Hertfordshire. Συνέχισε τις σπουδές του σε Μεταπτυχιακό επίπεδο στο ίδιο πανεπιστήμιο. Από το 2000 μέχρι το 2003 δίδασκε animation και Post production στο University of Hertfordshire. Την ίδια χρονική περίοδο εργαζόταν σαν animator σε εταιρία στο Λονδίνο, που είχε αναλάβει σειρές όπως το “Walking with Beasts” του ITV, την δημιουργία Music Videos για καλλιτέχνες όπως η Madonna και ο Craig David. Γυρίζοντας στην Ελλάδα, συνεργάστηκε με εταιρίες παραγωγής όπως η TOP CUT. Από το 2004 μέχρι σήμερα είναι καθηγητής Post Production και animation στον ΑΚΤΟ, ενώ παράλληλα εργάζεται ως freelancer. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος της ASIFA Hellas.

Γιώργος Μάκαρης

Γιώργος Μάκαρης

Περιεχόμενο

Βασικό στόχο του διήμερου σεμιναρίου αποτελεί η απόκτηση γνώσεων πάνω σε τεχνικές editing και αισθητικής ενός βίντεο, με την χρήση του software Adobe After Effects. Μετά από μία σύντομη εισαγωγή στο software, θα γίνει επίδειξη τεχνικών πάνω στα: editing, δημιουργία τίτλων , σταθεροποίηση (stabilize) βίντεο, color grading, color correction, bridge με το Adobe Premiere και Adobe Encore κ.ά. Στο τέλος κάθε ενότητας οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να θέτουν τα ερωτήματά τους.

Οι βασικοί άξονες που θα καλυφθούν:

  1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ AFTER EFFECTS
  2. USER INTERFACE (TIMELINE, LAYERS. COMPOSITIONS )
  3. EDITING (TRANSITIONS, FLARE-FIRE-LIGHT TRANSITIONS, EFFECTS).
  4. KEYFRAMING BASIC (FILTERS, ROTATION, POSITION, SCALE)
  5. “FAKE’” ZOOM, TRAVELLING, PANNING
  6. TITLES AND PRESET ANIMATIONS (EDITING PRESETS)
  7. STABILIZE (VIDEO STABILIZATION)
  8. BRIDGE ΜΕ ADOBE PREMIERE
  9. BRIDGE ΜΕ ADOBE ENCORE
  10. MASKING FOR CORRECTING
  11. COLOR CORRECTION
  12. COLOR GRADING (“LOOKS”)

Ημέρες & ώρες διεξαγωγής

  • Ημέρες διεξαγωγής: Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016 – Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016
  • Ώρες διεξαγωγής: 10πμ – 18:15μμ, με διαλείμματα για καφέ-αναψυκτικά και γεύμα (Παρασκευή 29/1) & 10πμ – 15:15μμ, με διαλείμματα για καφέ-αναψυκτικά (Σάββατο 30/1)
  • Διάρκεια σεμιναρίου: 14 ώρες

Χώρος διεξαγωγής

To σεμινάριο θα φιλοξενηθεί στo Ηράκλειο Κρήτης, στο  ξενοδοχείο CAPSIS ASTORIA, στην αίθουσα «Μούσσες». Η διεύθυνση του ξενοδοχείου είναι: Πλ. Ελευθερίας 11, Ηράκλειο Κρήτης. Τηλέφωνο: 2810 343080-2.

Παροχές

  • Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί DVD, στο οποίο θα υπάρχει αναλυτικό παράδειγμα και επιλεγμένα κομμάτια του σεμιναρίου.
  • Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
  • Ο καφές, τα αναψυκτικά και το γεύμα του διημέρου είναι προσφορά των διοργανωτών.
Κόστος συμμετοχής
150€ + Φ.Π.Α.
Eγγραφές
Kαθημερινά πλην Σαβ.-Κυρ. (12πμ-4μμ) στο τηλέφωνο 2108320834
Προσφορά προεγγραφής στο σεμινάριο
Εφόσον κλείσετε τη συμμετοχή σας μέχρι την Παρασκευή 22/1/16, θα λάβετε ΔΩΡΕΑΝ τα παρακάτω βιβλία:
 






Aρθρογράφος

Μενέλαος Μελετζής

Διδάκτορας Επιστημών του Πανεπιστημίου του Νovisad (Σερβία) και επιστημονικός συνεργάτης του University of Applied Arts Belgrade, στον τομέα New Media. Είναι τ. Τακτικός Επίκουρος καθηγητής Φωτογραφίας στο τμήμα Γραφιστικής του Α-ΤΕΙ Αθήνας. Ασχολείται με τη συγγραφή βιβλίων και άρθρων για τη φωτογραφία επί 40 και πλέον χρόνια. Έχει συμμετάσχει με εικόνες του σε πολλές εκθέσεις φωτογραφίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει παραστεί ως κριτής σε διεθνείς και ελληνικούς φωτογραφικούς διαγωνισμούς. Μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων- Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ) και της Ομοσπονδίας Ενώσεων Εκδοτών Περιοδικού της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FAEP).