Ενδιαφέρουν

ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΔΙΠΤ

Ποια πρόσωπα επιλέχτηκαν!

Πρόεδρος η Πέννυ Καλύβα στη νέα Διοίκηση της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου.

Την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο από το 1939 που ιδρύθηκε, απέκτησε η Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου, με μέλη 180 εκδότες περιοδικών και εφημερίδων όλης της χώρας. Πρόκειται για την Πέννυ Κ. Καλύβα, έως σήμερα Γενική Γραμματέα της Ένωσης.

Στις 22 Φεβρουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της ΕΔΙΠΤ, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν στα μέλη τα πεπραγμένα του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης. Οι εργασίες της Συνέλευσης συνεχίστηκαν με αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης τριετούς θητείας.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε Σώμα ως εξής:

  • Πρόεδρος: Πετρούλα (Πέννυ) Καλύβα
  • Αντιπρόεδρος: Ευάγγελος Παπαλιός
  • Γενικός Γραμματέας: Γεώργιος – Κωνσταντίνος Σπύρου
  • Ειδική Γραμματέας: Ελένη Γκογκώνη
  • Ταμίας: Ελένη Παπαδημητρίου
  • Σύμβουλος Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων: Αμαλία Ρουχωτά
  • Έφορος: Βαρβάρα Γκιγκιλίνη
  • Μέλη: Μιχαήλ Σαββάκης
  • Αντωνία Σέργη

Σε μια δύσκολη περίοδο για τον έντυπο Τύπο, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο καλείται να συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις του κλάδου και να τον υπερασπίζεται, προκειμένου ο έντυπος τύπος, αλλά και η ποιοτική και επώνυμη ενημέρωση να πρωταγωνιστούν και να εκσυγχρονίζονται στην νέα ψηφιακή εποχή.

Σύντομο βιογραφικό της νέας Προέδρου

Η Πέννυ Κ. Καλύβα είναι Εκδότης – Διευθυντής της ιστορικής μηνιαίας εφημερίδας «Γορτυνία» Ν. Αρκαδίας, καθώς και αρθρογράφος σε εφημερίδες και περιοδικά. Παράλληλα είναι Σύμβουλος Τύπου & Επικοινωνίας και συνεργάζεται με τον Εκδοτικό Όμιλο Direction Business Network.

Η Πέννυ Καλύβα από την Γορτυνία, πρόεδρος στην Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου

Είναι κάτοχος Πτυχίου Πολιτικών Επιστημών & Δημόσιας Διοίκησης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πτυχίου Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης καθώς και ενός Μεταπτυχιακού Διπλώματος (MSc) στην Πολιτική Επικοινωνία από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο.

Έχει διατελέσει Ειδική Συνεργάτης Αν.Υπουργού Πολιτισμού, Ειδική Σύμβουλος στο Υπουργείο Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας, Στέλεχος Διευθυντικών Καθηκόντων στη Γραμματεία Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού, καθώς και Αντιπρόεδρος του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ). Παράλληλα, έχει αναπτύξει έντονη κοινωνική δράση, συμμετέχοντας σε διαφόρους φορείς. Στη Διοίκηση της Ε.Δ.Ι.Π.Τ. συμμετείχε αρχικά ως Αντιπρόεδρος τα έτη 2014-2017 και στη συνέχεια ως Γενική Γραμματέας.


Συγχαρητήρια Επιστολή ΠΕΦΦΕΕ

Ο Πρόεδρος Κουτρουμάνος Βασίλειος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΩΝ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ  ΚΑΙ  ΕΙΚΟΝΟΛΗΠΤΩΝ  ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ απευθύνουν τα θερμά συγχαρητήρια τους στην κ. Πετρούλα (Πέννυ) Καλύβα για την ανάληψη των νέων καθηκόντων της ως Προέδρου της ΕΔΙΠΤ.

Γνωρίζοντας πολύ καλά την κ. Καλύβα, ως εκ των θέσεων που κατείχε όλα αυτά τα χρόνια στην ΕΔΙΠΤ, είμαστε βέβαιοι ότι η ακεραιότητα του χαρακτήρα της, οι γνώσεις της, η συνέπεια και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που την χαρακτηρίζουν θα αποτελέσουν βασικούς άξονες για την πλήρη επιτυχία στην άσκηση των νέων καθηκόντων της!

Αποστέλλουμε θερμές ευχές για μια επιτυχημένη πορεία με δύναμη και υγεία και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο σας.


 


Aρθρογράφος

Κωνσταντίνος Φλώρος

Στην Νexus Publications AΕ από το 1998, είναι σήμερα ο Διευθυντής Εκδόσεων της εταιρίας. Mέλος της EISA (Expert Imaging and Sound Association) από το 2003. Μέλος της Ένω­σης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Tύπου (EΣΠΗΤ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΙFJ) από το 2005.