Ενδιαφέρουν

ΝΕΑ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ

Πλούσιο φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό της «τελευταίας Ελληνίδας θεάς» σάς περιμένει! Διάρκεια: 18/1/22 – 11/3/22.

Mε αφορμή την επέτειο 100 χρόνων από τη γέννησή της, η Μελίνα Μερκούρη, η γυναίκα-σύμβολο, ζωντανεύει ξανά!

Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη παρουσιάζουν την έκθεση αυτή, η οποία έχει τίτλο «Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς», σε επιμέλεια του Νικόλαου Καλτσά, Διευθυντή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και υπό τη γενική εποπτεία της Μανουέλλας Παυλίδου, Γενικής Γραμματέα του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη.

Από τις 18 Iανουαρίου, την τυχερή μέρα της ίδιας και του Ντασσέν – μιας και 18 γνωρίστηκαν, 18 παντρεύτηκαν, 18 προγραμμάτιζαν τις πρεμιέρες τους, θα έχουμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε αλλά και να θυμηθούμε διαφορετικές πτυχές της ζωής και της καριέρας της Μελίνας μέσα από μια πολύ ιδιαίτερη διαδρομή.

May be a black-and-white image of 1 person

Θα γνωρίσουμε λίγο καλύτερα τη Μελίνα, τη Μελίνα της «Στέλλας» και του «Ποτέ την Κυριακή», της «Φαίδρας» και του «Τοπ Καπί», τη Μελίνα που γοήτευσε τις Κάννες, που τραγούδησε «Τα παιδιά του Πειραιά», τη Μελίνα με τη δυνατή φωνή και την αντιδικτατορική δράση, την μακροβιότερη μέχρι σήμερα υπουργό πολιτισμού, που συνδέθηκε όσο κανείς με τη διεκδίκηση της επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, που εμπνεύστηκε και εγκαινίασε το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για την Ευρώπη.

Θα παρουσιαστούν –κάποια απ’ αυτά για πρώτη φορά– πλούσιο φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό, κοστούμια από παραστάσεις και ρούχα που τη συνόδευσαν σε σημαντικές της στιγμές, αφίσες από τις μεγάλες της κινηματογραφικές επιτυχίες, προσωπικά της είδη, το καμαρίνι της αλλά και αντικείμενα που είχε μαζί της στο τελευταίο ταξίδι της στη Νέα Υόρκη.

May be a black-and-white image of 1 person

  • Χώρος: Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι
  • Διάρκεια: 18/1/22 – 11/3/22
  • Ωράριο: Τρίτη έως Κυριακή, 10.00 – 22.00
  • Είσοδος ελεύθερη 
 


Aρθρογράφος

Μαίρη Μελετζή

Απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Αγαπά την φωτογραφία, αφού από όλα τα μέσα έκφρασης, είναι το μόνο που ακινητοποιεί μια συγκεκριμένη στιγμή στο χρόνο. Η φωτογραφία είναι βασικό μέσο έκφρασής της και η έρευνα την συναρπάζει. Επιπλέον, ασχολείται με τον αθλητισμό.