Ενδιαφέρουν

AYTHN THN ΠΕΡΙΟΔΟ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΜΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!

Όλες οι έξυπνες συσκευές που διαθέτουμε απαιτούν προσεκτική καθαριότητα προκειμένου να μην αποτελέσουν πηγή κινδύνου για την υγεία μας.

Ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Σωτήρης Τσιόδρας έχει αναλάβει σε μια περίοδο τόσο δύσκολη όσο αυτή που διανύουμε, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, τη μεγάλη ευθύνη της καθημερινής ενημέρωσης των πολιτών ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας. Την Δευτέρα 16/3/20 έκανε την παρακάτω ανάρτηση στο Twitter: 

Με τον τρόπο αυτό, μας καλεί να να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή σε μια ακόμα παράμετρο δράσης εναντίον του συγκεκριμένου ιού (και όχι μόνο ασφαλώς) που αφορά τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων. Στην κατεύθυνση αυτή, πολύτιμη είναι η συνεισφορά της Honor, η οποία, με δική της ανακοίνωση, αφού καταγράφει τα αποτελέσματα έρευνας σχετικά με την ημερήσια χρήση των κινητών μας τηλεφώνων, δίνει χρήσιμες συμβουλές για το σωστό καθαρισμό τους.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την έρευνα, οι περισσότεροι κατόχοι κινητών τηλεφώνων, αγγίζουμε το κινητό μας 2.617 φορές ημερησίως, ενώ όσοι (-ες) του επιφυλάσσουμε έντονη και βαριά χρήση, το αγγίζουμε 5.427 φορές την ημέρα! Οι αριθμοί αυτοί επιβεβαιώνουν το πόσο σημαντικό είναι να φροντίζουμε να κρατάμε καθαρές όλες τις επιφάνειες της συσκευής μας, αφού έρχονται σε συνεχή επαφή καθημερινά με τα χέρια και το πρόσωπο μας!

Τι πρέπει να κάνουμε;

  • Καθαρίζουμε συχνά όλες τις έξυπνες συσκευές μας, συμπεριλαμβανομένων των έξυπνων ρολογιών (smartwatches) και των ακουστικών μας.
  • Όποτε είναι δυνατόν, χρησιμοποιούμε ένα καθαριστικό οθόνης που δεν ψεκάζεται απευθείας πάνω στην επιφάνεια αυτής, αλλά αρχικά σε ένα μαλακό πανί ή σε μια πετσέτα χαρτιού.
  • Αποφεύγουμε τη χρήση οικιακών προϊόντων καθαρισμού κατά τον καθαρισμό των έξυπνων συσκευών μας.
  • Προσέχουμε να μην χρησιμοποιούμε υπερβολική ποσότητα, καθώς το υγρό μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργία αν εισέλθει στη συσκευή.
  • Αν χρησιμοποιούμε θήκες για να προστατεύουμε τα κινητά μας, τότε είναι εξίσου σημαντικό να φροντίσουμε να τις κρατάμε επίσης καθαρές: o καθαρισμός για τις θήκες μπορεί να γίνει με κανονικά οικιακά καθαριστικά, αφού πρώτα αυτές έχουν αφαιρεθεί από τη συσκευή μας.
  • Βεβαιωνόμαστε ότι η θήκη μας είναι στεγνή πριν την τοποθετήσουμε ξανά στη συσκευή μας.

Ο καρδιολόγος/Γιατρός Εργασίας Ιωάννης Γκαμάζ, στον οποίο απευθύνθηκε η Honor, συμβουλεύει σχετικά: «Καλό θα ήταν οποιαδήποτε προσωπική ηλεκτρονική φορητή συσκευή μας να παραμένει κοντά μας, να μην αλλάζεται ή να δίνεται σε άλλους χρήστες. Πάντα θα πρέπει, όταν την καθαρίζουμε, να έχουμε καθαρά χέρια αλλά και να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στις επιφάνειες στις οποίες αφήνουμε τις ηλεκτρονικές μας συσκευές (Laptop/κινητά /Tablets) ή οποιασδήποτε συσκευές έρχονται σε επαφή με τα χέρια και το πρόσωπό μας».

Σε συνέχεια των παραπάνω, αξίζει τον κόπο να αφιερώσετε 129″ προκειμένου να παρακολουθήσετε και το παρακάτω video που επιλέξαμε:

 






Aρθρογράφος

Photonet Staff

Νέα, ειδήσεις, άρθρα, αναλύσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, έρευνες, portfolios και κουίζ, από τo σύνολο των μελών της συντακτικής μας ομάδας, καθώς και από το δίκτυο των ανταποκριτών και συνεργατών του περιοδικού σε όλη την Ελλάδα.