Ενδιαφέρουν

ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕΣ – PLATFORMS PROJECT 2022

Διάρκεια: 13-16 Οκτωβρίου 2022, στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών!

Η εικαστική ομάδα ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕΣ συμμετέχει στη διεθνή έκθεση τέχνης PLATFORMS PROJECT-INTERNATIONAL ART FAIR, η οποία διανύει τη 10η επέτειό της, παρουσιάζοντας το έργο «Το Kουτί της Πανδώρας- τότε και τώρα» στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256) στην αίθουσα Νίκος Κεσσανλής.

Η Ομάδα ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕΣ μεταχειρίζεται το «Kουτί της Πανδώρας» σαν μέσο για να θίξει πολλά επίκαιρα γεγονότα και καταστάσεις (κοινωνικά, υγειονομικά, οικονομικά, περιβαλλοντικά κ.α.). Η πρόθεση της ομάδας είναι, μέσω του συμβολικού μύθου της Πανδώρας, να συσχετίσει φυσικές, οικονομικές ή κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν εδώ και τώρα με τις ανυπολόγιστες συνέπειες – δεινά που υφίστανται στην καθημερινότητα και την παγκόσμια σκηνή.

Alexander Voutsas: Execution

Η συγκεκριμένη εγκατάσταση και οι φωτογραφίες που περιλαμβάνει, επιχειρούν όχι μόνο να ξεδιπλώσουν την ανησυχία του κάθε συμμετέχοντος φωτογράφου/ δημιουργού, αλλά, επίσης, να μεταδώσουν στον θεατή μέσω μιας πιθανής αίσθησης απορίας, αμηχανίας, ενδιαφέροντος, την αίσθηση της ολοκληρωτικής επίδρασης που δύνανται να ασκήσουν πάνω του οι εν λόγω συνθήκες, και με την ψυχική αυτή επαφή, με δέος, ενδελέχεια, ευσυνειδησία, αυτός να αντιληφθεί και να συναισθανθεί τη βαρύτητα των διαχρονικών δεινών.

Flora Zafeiraki: Suffering Nature

Στους ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕΣ, η Μαρία Ζυγομαλά (Untitled) παρουσιάζει την κακή συμπεριφορά του εκφοβισμού (bullying) προς τα παιδιά. Ο Αλέξανδρος Βούτσας (Execution) «εκτελεί» το άδικο, το εγκληματικό. Η Φλώρα Ζαφειράκη (Suffering Nature) περιγράφει την πάσχουσα φύση και την διαταραχή της ισορροπίας αυτής μετά από τις καταστροφικές ανθρώπινες επεμβάσεις. Ο Σπύρος Δελάλης (Sexual Abuse) πραγματεύεται τον ανηφορικό δρόμο που διανύει μια κακοποιημένη γυναίκα και τον σταυρό που κουβαλάει βαδίζοντας προς τον δικό της «Γολγοθά». Η Στεφανία Τσουπάκη (Financial Bulimia) ασχολείται με τη δύναμη του χρήματος κι απεικονίζει την εξάρτηση από αυτό, την καταπίεση που ασκεί και την αλλοτρίωση που επιφέρει στην ανθρώπινη φύση. Η Τερίνα Χιουρέα (Nesting) επικεντρώνεται στο δεινό της ανεστιότητας – τη βία στην οποία υπόκειται ο ξεριζωμένος άνθρωπος, την αγωνία του να βρει «τόπο να σταθεί» και ασφαλή εστία να καταφύγει.

Spyros Delalis: Sexual Abuse

  • Χώρος: Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256) στην αίθουσα Νίκος Κεσσανλής
  • Εγκαίνια: 13 Οκτωβρίου 2022, 17:30-22:00
  • Διάρκεια: 13-16 Οκτωβρίου 2022
  • Ώρες λειτουργίας: 12:00-21:00 καθημερινά
  • Facebook: metafrastes9
  • Instagram: Metafrastes

Terina Chiourea: Nesting

Stefania Tsoupaki: Financial Bulimia

Maria Zygomala: Untitled

  • Έργο στην κορυφή της σελίδας: Maria Zygomala, Passion