Ενδιαφέρουν

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΜΟΥΤΣΗΣ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΘΗΒΩΝ

Ένα φωτογραφικό απόγευμα στη μεγαλύτερη πόλη της Βοιωτίας.

Ο συνεργάτης μας φωτογράφος θα παρουσιάσει (Ετεοκλέους 10 – 12) το Σάββατο 16 Μαρτίου (6μμ – 9 μμ) παλιότερα αλλά και νέα φωτογραφικά project που έχει δουλέψει τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, πάνω σε διάφορα είδη φωτογραφίας. Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.

Μεταξύ άλλων οι παριστάμενοι θα δουν εικόνες του από τα project Ιrregular faces, Βliss On The Beach (Aθήνα), Street view in color (Κούβα), Hidden Reflections (Δανία) όπως και από το on going project Land Forms of Freedom (Ήπειρος).

Στην παρουσίαση του Ανδρέα Καμουτσή, η οποία θα γίνει με την υποστήριξη και την παρουσία της Fujifilm Hellas, οι παρευρισκόμενοι θα μπορέσουν να δουν και να χρησιμοποιήσουν όλη την γκάμα των προϊόντων της σειράς Χ της εταιρίας (μηχανών και φακών). Οι σχετικές δοκιμές θα γίνουν πριν την παρουσίαση του φωτογράφου, μεταξύ 6μμ-7μμ. Στο τέλος της παρουσίασης θα κληρωθεί ένα αναμνηστικό δώρο: μια μηχανή στιγμιαίας φωτογραφίας instax 9 smokey, λευκού χρώματος, προσφορά της Fujifilm.

Μini CV

Ο Ανδρέας Καμουτσής γεννήθηκε το 1979 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι επίσημος φωτογράφος της Fujifilm (Χ-Photographer). Πολλές φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί και εκτεθεί σε πολλά μέσα ανά τον κόσμο. Η γνωριμία του με τη φωτογραφική Τέχνη και ο θαυμασμός του γι’ αυτή, υφίσταται από πολύ μικρή ηλικία. Όμως, αντιστρόφως ανάλογα με αυτό, η ουσιαστική ενασχόλησή του με το μέσο ξεκίνησε μόλις πριν λίγα χρόνια, κατά την διάρκεια των οποίων (και ως σήμερα) εκπλήρωσε μια σειρά από προσωπικά project.

Πραγματοποίησε την πρώτη του ατομική έκθεση στο Πολιτιστικό κέντρο Κύπρου στην Αθήνα, τον Φεβρουάριο του 2017, με τίτλο “Αθέατες Μορφές”. Η αποτύπωση δυνατών οπτικών στοιχείων όπως η ανάδειξη των συναισθημάτων, καθώς και το μυστήριο, σε συνδυασμό με την απλότητα και την αρμονία, υπήρξε ο πρωταρχικός του στόχος πίσω από κάθε φωτογραφία, η οποία αποτελεί την καλλιτεχνική του έκφραση και συνάμα λειτουργεί ως ένα μεγάλο πεδίο συνεχούς αυτοανακαλύψεως – σαν μια πορεία για την προσωπική και δημιουργική εκπλήρωση μέσα από το συνεχώς μεταβαλλόμενο όραμα αυτού του κόσμου.

 






Aρθρογράφος

Μαίρη Μελετζή

Απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Αγαπά την φωτογραφία, αφού από όλα τα μέσα έκφρασης, είναι το μόνο που ακινητοποιεί μια συγκεκριμένη στιγμή στο χρόνο. Η φωτογραφία είναι βασικό μέσο έκφρασής της και η έρευνα την συναρπάζει. Επιπλέον, ασχολείται με τον αθλητισμό.