Ενδιαφέρουν

20:30 – Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ!

Στέλνουμε όλοι μαζί το μήνυμα για μια νέα αρχή!

H «Ώρα της Γης» («Earth Hour») γεννήθηκε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όταν δύο εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις ύψωσαν τη φωνή τους ενάντια στην κλιματική αλλαγή, σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα. Η πρωτοβουλία ανήκε στην περιβαλλοντική οργάνωση WWF και τη διαφημιστική εταιρεία Leo Burnett. Σήμερα Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021, στις 8:30μμ ώρα Ελλαδας, οι πολίτες όλου του κόσμου καλούνται να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα (ως τις 9:30μμ) για να στείλουν αποφασιστικό μήνυμα συμμετοχής στην προστασία του περιβάλλοντος. Εσείς;

Στο μήνυμα της WWF για τη φετινή Ώρα της Γης διαβάζουμε:

Η φετινή Ώρα της Γης είναι μια ευκαιρία να ενώσουμε τις φωνές μας και να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία της φύσης και για την ανάγκη να στραφούμε, ατομικά και συλλογικά, σε πιο βιώσιμες επιλογές.  Εδώ και χρόνια η σχέση του ανθρώπου με τη φύση βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Πρόκειται για μια σχέση υπερεκμετάλλευσης, τις συνέπειες της οποίας βιώνουμε στην καθημερινότητά μας: καταστροφικές πυρκαγιές, ακραία καιρικά φαινόμενα και κρίσεις όπως η πανδημία COVID-19, με οδυνηρές συνέπειες για την ανθρώπινη υγεία, την κοινωνία και την οικονομία. Ήταν η κρίση της πανδημίας όμως που έφερε στην επιφάνεια αυτό που όλοι γνωρίζουμε: Πως η υγεία μας και η υγεία του πλανήτη συνδέονται άρρηκτα. Πως η φύση δεν είναι μια πολύχρωμη carte postale στο ψυγείο, αλλά η ουσία και η ύπαρξή μας. Έτσι λοιπόν, ενστικτωδώς, επαναξιολογήσαμε τη σχέση μας μαζί της και στραφήκαμε σε εκείνη περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, για να βρούμε γαλήνη και ανακούφιση. Για όσα πραγματικά έχουν αξία στη ζωή μας, για την υγεία μας, για όσους αγαπάμε και μας αγαπούν, για τα παιδιά μας, για το μέλλον που ονειρευόμαστε, τώρα είναι η ώρα να κάνουμε μια νέα αρχή!

Ελάτε στην ψηφιακή μουσική γιορτή της Ώρας της Γης!

  • Στη φετινή ψηφιακή Ώρα της Γης, οι ONIRAMA παίζουν ένα ξεχωριστό unplugged μουσικό πρόγραμμα, και σβήνοντας τα φώτα τραγουδούν και στέλνουν το δικό τους μήνυμα για μια νέα αρχή.
  • Οι Picos Apicos & The Pina Coladas επιλέγουν δύο επιτυχίες τους και τραγουδούν, υπό συνθήκες καραντίνας, αποκλειστικά για την Ώρα της Γης.
  • Η μουσικός Μαρία Παπαγεωργίου και η βοκαλίστρια Αγγελική Τουμπανάκη ενισχύουν την πρωτοβουλία με δύο ανέκδοτα τραγούδια τους.

Σβήστε τα φώτα, και μπείτε στον ρυθμό για έναν ζωντανό πλανήτη απολαμβάνοντας τη μουσική!

 






Aρθρογράφος

Κωνσταντίνος Φλώρος

Στην Νexus Publications AΕ από το 1998, είναι σήμερα ο Διευθυντής Εκδόσεων της εταιρίας. Mέλος της EISA (Expert Imaging and Sound Association) από το 2003. Μέλος της Ένω­σης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Tύπου (EΣΠΗΤ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΙFJ) από το 2005.