Ενδιαφέρουν

ΕΚΦΑ: “ΑΝΗΣΥΧΙΑ” ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ

Με ανακοίνωσή της τονίζει πως “ο κλάδος πρέπει να βρίσκεται σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο”.

Aκολουθεί η σχετική ανακοίνωση (με ημερομηνία 12/7/23) που λάβαμε από την Ένωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων Αθήνας!Συνάδελφοι,

Είναι εύλογο μετά από τις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κυρίου Νότη Μηταράκη, να έχει προκληθεί ανησυχία στα μέλη μας αλλά και σε ολόκληρο τον κλάδο των επαγγελματιών φωτογράφων.

Το Δ.Σ. της Ε.Κ.Φ.Α. σε συνεργασία με άλλους θεσμικούς φορείς και όργανα, έχει ήδη προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την διαφύλαξη των δικαιωμάτων του φωτογραφικού κλάδου που αφορούν τις φωτογραφίες της νέας αστυνομικής ταυτότητας. Τις επόμενες μέρες θα ενημερωθείτε εκ νέου για κάθε εξέλιξη.

Σε κάθε περίπτωση ο κλάδος πρέπει να βρίσκεται σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο.

Για το Δ.Σ. της Ε.Κ.Φ.Α.

Ο Πρόεδρος Βασίλης Στάμος

Ο Γ. Γραμματέας  Νίκος Χατζηβασιλείου


νεότερη, σημερινή της ανακοίνωση (13/7/23), η ΕΚΦΑ αναφέρει πως έκλεισε σχετικό ραντεβού με τον κ. Μηταράκη για τις 6/9/23!

Aκολουθεί το πλήρες κείμενο:

Συνάδελφοι,

Μετά από επίμονες προσπάθειες, το ραντεβού που μπορέσαμε να κλείσουμε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κύριο Νότη Μηταράκη, είναι στις 06/09/2023. Δυστυχώς,  δεν κατέστη δυνατόν να κλείσουμε ένα ραντεβού νωρίτερα, λόγω των συνθηκών του καλοκαιριού και του μεγάλου φόρτου εργασίας του υπουργού.

Για κάθε νεώτερη εξέλιξη, θα ενημερώνεστε άμεσα. 


Aρθρογράφος

Κωνσταντίνος Φλώρος

Στην Νexus Publications AΕ από το 1998, είναι σήμερα ο Διευθυντής Εκδόσεων της εταιρίας. Mέλος της EISA (Expert Imaging and Sound Association) από το 2003. Μέλος της Ένω­σης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Tύπου (EΣΠΗΤ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΙFJ) από το 2005.